Poradna

Rady a tipy

Stojan S22 C

Kamil Ryšavý
19.10.2018
Dobrý den, jde prosím použít Stojan S22C pro remosku 22F TC Grand Teflon? Máte stojan na skladě? Děkuji Ryšavý

Re: Stojan S22 C

Team Remoska
19.10.2018
to [Kamil Ryšavý] Dobrý den, pane Ryšavý, děkujeme Vám za Váš dotaz. S22C Stojan pro GRAND Teflon® červený je určen pro všechny čtyřlitrové Remosky R22 GRAND. Tento stojan samozřejmě půjde použít i v modelu R22F Remoska(R) GRAND Teflon(R) Classic. Stojan je skladem. Přejeme Vám hezký den.

Formy na pečení

Charlotte
18.10.2018
Dobrý den, uvažuji o koupi remosky. Není mi však jasné, zda mohu na pečení koláčů, dortů atp. do mísy remosky vložit i jinou formu, například teflonovou dortovou formu, hliníkovou formu na bábovku, silikonovou, skleněnou formu atd? Lít těsto přímo do mísy remosky se mi nechce, neboť mám strach, že i kdybych celou remoskovou mísu zevnitř obalila pečícím papírem, mi spolu s mojí šikovností hotový pokrm, třeba dort, půjde špatně vyndat. Děkuji moc za odpověď

Re: Formy na pečení

Team Remoska
18.10.2018
to [Charlotte] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na podobné dotazy jsme odpovídali již mnohokráte - např. 4.10.2018. Ano, do pečící mísy můžete vkládat nejrůznější formy, nikdy se však nesmí dotýkat pečícího víka. Doporučujeme pod ně vložit kolečko z pečícího papíru, aby se nepoškodila nepřilnavá povrchová vrstva zn. Teflon(R). Já sama formy nepoužívám peču přímo v míse. Mísu jen lehce vymažu máslem nebo několika kapkami oleje. Nevysypávám ji moukou. Přeji hezký den Lenka z Remosky.

dotaz

Koutná
15.10.2018
Dobrý den, je možno zakoupit vaši remosku bez teflonové úpravy, jen celou liníkovou? Děkuji za odpověď. Koutná

Re: dotaz

Team Remoska
16.10.2018
to [Koutná] Dobrý den, paní Koutná, děkujeme Vám za Váš dotaz. Kontaktujte se s námi prosím na našem e-mailu objednavky@remoska.cz . Přejeme Vám hezký den.

Silikonová forma

Petra Kulíšková
14.10.2018
Dobrý den, je možné používat při pečení v remosce silikonové folie? Děkuji za odpověď.

Re: Silikonová forma

Team Remoska
15.10.2018
to [Petra Kulíšková] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Ano, v Remosce můžete používat silikonový pečicí papír - nikdy se ale nesmí dotýkat pečícího víka. Já sama používám ty černé z Lidlu a jsem s nimi spokojená. Přejeme Vám hezký den.

změna napětí

Jana Sochůrková
07.10.2018
Dobrý den, prosím o informaci, zda bude remoska fungovat stejně dobře i v případě napojení i v případě, když je k dispozici napětí pouze 120v a je použit adaptér. Děkuji Sochůrková

Re: změna napětí

Team Remoska
08.10.2018
to [Jana Sochůrková] Dobrý den, paní Sochůrková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Remoska fungovat nebude, je nutné zakoupit měnič napětí ze 120 V na 220-230 V - výstup ze zásuvky musí být 220 - 230 V. Přejeme Vám hezký den.

Výměna topné spirály

Pavel
04.10.2018
Dobrý den, kolik by stála výměna topné spirály u Remoska grand teflon 650W. Dále je prasklý vypínač a i kabel trochu opálený. Kolik by byla cena za opravu včetně pošty.

Re: Výměna topné spirály

Team Remoska
05.10.2018
to [Pavel] Dobrý den, Pavle, děkujeme za Váš dotaz. Cena za opravu se bude pohybovat kolem 850,- Kč. Přejeme Vám hezký den.

Zapekacia miska v remoske

ETUS
04.10.2018
Zdravim srdecne, je mozne vlozit do remosky dve mensie zapekacie misky?

Re: Zapekacia miska v remoske

Team Remoska
05.10.2018
to [ETUS] Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Ano, do mísy můžete vložit různé zapékací misky. Nesmí se však dotýkat pečícího víka. Doporučíme vložit pod zapékací misku pečící papír, aby se nepoškodil nepřilnavý povrch na dně mísy. Přejeme Vám hezký den.

Remoska Grand R22F

Ivana Polivkova
02.10.2018
Dobry den jsem majitelkou remosky kdyz pecu chleb ktery vazi cca 500-600g vrch prikryji alobalem "dobry"ale spodni strana je po 55min.stale bledy dekuji za odpoved

Re: Remoska Grand R22F

Team Remoska
03.10.2018
to [Ivana Polivkova] Dobrý den, paní Polívková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Já osobně chleby o hmotnosti 500-600 g peču v "malé" Remosce ORIGINAL. Povrch chleba přikrývám alobalem až na posledních cca 10 minut pečení a chleba peču v Remosce cca 50 až 60 minut i více - záleží vždy na velikosti chleba, na hydrataci těsta. Pečení chleba v Remosce si musí každý "vychytat" sám, nikdy není těsto na chleba stejné. Poradím Vám úžasný blog paní Ludmily Gottwaldové, která peče v Remoskách nádherné chlebíky www.vune-chleba.cz Podívejte se na sekci "Rady" - Pečení kváskového chleba v Remosce. Přeji Vám hezký den. Lenka z Remosky.

Bábovka se drobí

Eva Marklová
24.09.2018
Přeji dobrý den, peču v remosce bábovku už léta. Minulý týden jsem koupila novou remosku, protože u staré se odlupoval povrchová úprava na spodní straně nátěr u víka. Bábovka upečená v nové remosce se drobí, chutná jinak. Byla jsem zvyklá používat vždy při pečení středový kužel. Pekla jsem teď bez kužele, protože je z hliníku, nový jsem zatím nesehnala. Můžete mně prosím poradit, co mám dělat, aby byla bábovka stejná jako dřív? Používám stále stejný recept. Mísu jsem nevymázávala olejem, u staré remosky ano. Děkuji předem za radu. S pozdravem Eva Marklová

Re: Bábovka se drobí

Team Remoska
25.09.2018
to [Eva Marklová] Dobrý den, paní Marklová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na našem e-shopu nabízíme středový kužel k pečení bábovky z materiálu vyrobeného z ocelového leskle pocínovaného plechu. Ráda bych Vám poradila, ale obávám se, že pečení v nové remosce budete muset vysledovat - časy pečení (je možné, že je bábovka vysušená, pekla se déle, proto se drobí. Mísu klidně vymažte několika kapkami oleje, vyzkoušejte přiložit na povrch těsta cca 10 minut po zahájení pečení (až se povrch těsta tzv. "zatáhne") vložit kolečko z alobalu. Každá remoska peče malinko jinak. Staré modely Remosek stále opravujeme, pokud se sloupalo spodní víko, pak k tomu došlo nejspíše díky předehřívání Remosky tzv. "na sucho" bez potravin. Přeji Vám hezký den Lenka z Remosky.

přehřívání rukojeti

Kateřina
23.09.2018
Dobrý den, mám remosku asi 10 let. V poslední době mám pocit, že se velmi přehřívá rukojeť na víku. Konkrétně ta část rukojeti, která je přímo na víku. Již po půlhodinovém pečení je tak horká, že se jí nedá ani dotknout, na rozdíl od druhé části, která je na víku a slouží k opření při odkládání víka. Ta se nepřehřívá a lze ji držet v ruce. Je možné, že je nějaký problém třeba v izolaci přívodu v rukojeti? Lze to opravit? Děkuji za odpověď.

Re: přehřívání rukojeti

Team Remoska
24.09.2018
to [Kateřina] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Problém bude v tom, že v rukojeti se začala srážet přebytečná pára, která je standardně odváděna výpustnými ventily v pečícím víku. Je možné, že jsou výpustné ventily ve víku neprůchozí. Rovněž mohlo dojít při manipulaci s víkem k nepatrnému poškození spodního víka (lehké bouchnutí víka apod.), díky kterému víko netěsní a přebytečná pára se opět dostává do rukojeti. Zašlete nám Vaše víko a naše servisní oddělení a my Vám jej opravíme. Adresa: Remoska s.r.o., Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Do průvodního dopisu prosím uveďte Vaši zpětnou adresu a číslo Vašeho mobilního telefonu, opravené víko Vám zašleme na dobírku. Přejeme Vám hezký den.

Předehřívání remosky

Jan Podlesný
20.09.2018
Dobrý den, lze u remosky s teflonovým povrchem, konkr. model Grand R22F mísu předhřívat bez potravin, jak bylo možné u hliníkových mís? Díky za informaci

Re: Předehřívání remosky

Team Remoska
21.09.2018
to [Jan Podlesný] Dobrý den, opět Vám doporučíme pročíst Návod k použití, ve kterém naleznete tuto informaci: Nepředehřívat topné víko nebo celou Remosku bez potravin. Pokud potřebujete Remosku nahřát, pak do ní nalijte vodu a předehřejte i s vodou, kterou po předehřátí vylijte. Přejeme Vám hezký den.

Kam odkladat horké víko

Jan Podlesný
20.09.2018
Dobrý den, lze odkládat horké víko na podložku u modelu R22F? Předpokládám ,že na plynový sporák to je nesmysl vzhledem k povrchové úpravě a dřevěné prkénko se od víka vypaluje. Děkuji za odpověď

Re: Kam odkladat horké víko

Team Remoska
21.09.2018
to [Jan Podlesný] Dobrý den, pane Podlesný, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pokud potřebujete odložit horké pečící víko z remosky, pak v Návodu k použití naleznete upozornění: Víko položte vždy obráceně (viz. obrázek). Pro tuto polohu je navrženo držadlo a opěrka na pečícím víku. V Návodu k použití - který je součástí každého balení - je vyobrazeno správné odložení horkého pečícího víka. Doporučujeme Vám přečíst si Návod k použití, kde odpovědi na Vaše dotazy - viz. Váš další dotaz na předehřívání remosky - naleznete. Přejeme Vám hezký den.

s22 stojan pro grand teflon

jan david
19.09.2018
jde použít stojan s22 pod mísu m13 průměr 32 cm. děkuji.

Re: s22 stojan pro grand teflon

Team Remoska
20.09.2018
to [jan david] Dobrý den, pane Davide, děkujeme Vám za Váš dotaz. Ano, stojan S22 lze použít i pod dříve vyráběnou elektrickou pečící mísu zn. Remoska(R). S přáním hezkého dne

Remoska na sporak

Jan
08.09.2018
Dobry den, je mozne pecici misu (rendlik) pouzit bez vika na elektricky sporak jako panev? Napr. nejdriv osmahnu na sporaku bez vika a pote az priklopim vikem a pecu? Dekuji

Re: Remoska na sporak

Team Remoska
10.09.2018
to [Jan] Dobrý den, Jane, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pečící mísa nemá zesílené dno, použití mísy na přímém ohnu nebo el. plotýnce nedoporučujeme, mohlo by dojít k poškození dna mísy. Přejeme Vám hezký den.

pecenka

petr strnad
08.09.2018
Mám pečenku necelý rok při přiklopení víka , nerosvití se kontrolka musím s víkem hejbat nahoru dolu až se podaří sepnout spinač někdy to trvá i delší dobu děkuji za odpoved strnad

Re: pecenka

Team Remoska
10.09.2018
to [petr strnad] Dobrý de, pane Strnade, naše společnost Remoska s.r.o. vyrábí elektrickou pečící mísu zn. Remoska®. Se svým dotazem se obraťte prosím na výrobce pečenky,. Přejeme Vám hezký den.

mísa nízká

šárka Zajícová
06.09.2018
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda budete ještě prodávat mísu s uchy nízkou pro remosku o průměru 29cm? Předem děkuji za odpověď!

Re: mísa nízká

Team Remoska
07.09.2018
to [šárka Zajícová] Dobrý den, paní Zajícová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Dnes jsme na náš e-shop naskladnili mísy M22N - Mísa nízká pro GRAND Teflon(R). Přejeme Vám hezký den.

Držadlo na remosku typ 500

Neureiterová
04.09.2018
Dobrý den, potřebovala bych držadlo na remosku typ 500. Viz obrázek: https://img1.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/12570/12570253-remoska-original-remos-super-stav-1.jpg Jste schopni ho dodat nebo nějaké alternativní? Děkuji předem za odpověď Neureiterová

Re: Držadlo na remosku typ 500

Team Remoska
05.09.2018
to [Neureiterová] Dobrý den, paní Neureiterová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Elektrická pečící mísa zn. Remoska typ 500 se nevyráběla v naší společnosti remoska s.r.o. Frenštát pod Radhoštěm, náhradní držadlo na tuto mísu nemáme. Přejeme Vám hezký den.

Mohu mýt v myčce na nádobí?

DAVID KONOPÁČ
04.09.2018
Dobrý den, mohu nádobu mýt v myčce na nádobí? Děkuji David K.

Re: Mohu mýt v myčce na nádobí?

Team Remoska
05.09.2018
to [DAVID KONOPÁČ] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Jak uvádíme v Návodu k použití: Mísu čistěte běžným způsobem a můžete ji vložit i do automatické myčky. Já sama osobně do myčky nedávám, do mísy jen napustím teplou vodu, přidám 3-4 kapky saponátu, nechám odmočit a jemnou stranou mycí houbičky pouze případné nečistoty a připečeniny setřu. Přeji Vám hezký den Lenka z Remosky.

remoska-mísa

Libuše
03.09.2018
Dobrý den,mám starou remosku Grant typ IIS s okénkem,dá se k této zakoupit teflonová mísa a jaký typ.Děkuji. Marková

Re: remoska-mísa

Team Remoska
04.09.2018
to [Libuše] Dobrý den, paní Libuše, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na našem e-shopu můžete zakoupit tuto mísu: M13 Mísa hluboká pro GRAND Teflon® Classic : Přejeme Vám hezký den.

nahradna misa pre Grand

Iveta Krakovská
03.09.2018
Dobrý deň, chcela by som sa, prosím, opýtať, či je možné kúpiť aj hlbokú misu pre remosku Grand, ale bez teflónového povrchu. Ďakujem za odpoveď.

Re: nahradna misa pre Grand

Team Remoska
04.09.2018
to [Iveta Krakovská] Dobrý den, paní Krakovská, děkujeme Vám za Váš dotaz. V tuto chvíli nejsou vyrobeny, zkontaktujte se s námi na naší e-mailové adrese objednavky@remoska.cz . Jak budou mísy vyrobeny, zašleme Vám ji. Přejeme Vám hezký den.

Dotaz

Lenka Svobodová
02.09.2018
Dobry den, obracim se na vas s dotazem, zda je jeste nejaka nadeje sehnat nizkou misu k staremu typu remosky s hornim prumerem 25 cm. Hloubka 5-6 cm. Typ remosky bohuzel neznam. Dekuji predem za jakoukoli odpoved.Lenka Svobodova

Re: Dotaz

Team Remoska
03.09.2018
to [Lenka Svobodová] Dobrý den, paní Svobodová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nízkou mísu již nevyrábíme a vyrábět nebudeme. Nikdo jiný tyto mísy nevyrábí; podívejte se např. na Aukro, jestli náhodou někdo nenabízí k prodeji. Přejeme Vám hezký den.

připomínka k bezpečnosti remosky

Jana Kubíková
31.08.2018
S Remoskou jsem spokojená, peče báječně, ale má jednu vadu. V rukojeti se sráží pára, při zvednutí víka se spálím a při otočení z ní vytéká horká voda. Musím použít rukavici, která je vždycky celá mokrá. Bojím se elektrického probíjení. Je moje remoska opravdu bezpečná? U staré remosky, kterou jsem měla dřív, tento problém nebyl.

Re: připomínka k bezpečnosti remosky

Team Remoska
31.08.2018
to [Jana Kubíková] Dobrý den, paní Kubíková, děkujeme Vám za Váš dotaz. S největší pravděpodobností jste při manipulaci s víkem zavadila nebo lehce poškodila spodní víko - stačí jen nepatrné poškození - víko pak dostatečně netěsní a přebytečná pára neodchází dutými ventily v pečícím víku a sráží se v rukojeti. Další možnou příčinou je to, že máte duté šrouby v pečícím víku ucpány nečistotami a mastnotami - doporučujeme "protáhnout" šroub - ideální je na to klasická dřevěná špejle. Další možnou příčinou je velké množství vody v remosce při pečení - např. masa. Pokud nepomůže protažení dutých šroubů, snížení vody v pečící míse při pečení, pak Vám doporučujeme zaslat pečící víko na naše servisní oddělení. Kolegové jej přeměří, přezkoušejí a případně vymění poškozené spodní víko. Adresa našeho servisního oddělení je: REMOSKA s.r.o., Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Do průvodního dopisu uveďte, prosím, Vaši zpětnou adresu, číslo Vašeho mobilního telefonu a stručný popis závady. Přejeme Vám hezký den.

remoska s okénkem - nedopékání

Radovan Seidl
25.08.2018
Dobrý den. V návodu k remosce se píše Dříve docházelo k „nedopečení“ pokrmů uprostřed (pod sklem), zatímco na okrajích byly pokrmy upečené (doporučovalo se zakrytí alobalem). REMOSKA® s víkem bez skla peče i uprostřed rovnoměrně a po celé ploše. Je tento problém "nedopečení" u nových remosek s okénkem vyřešen, nebo ještě přetrvává? Stále se totiž nemohu rozhodnout zda koupit tu s okénkem, nebo bez. Děkuji, s pozdravem Radovan Seidl

Re: remoska s okénkem - nedopékání

Team Remoska
27.08.2018
to [Radovan Seidl] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na podobný dotaz "S okénkem nebo bez" jsme odpovídali dne 16. 8. 2018. (Viz. odpověď níže). Přejeme Vám hezký den.

Remoska R11

Petra Kozielová
24.08.2018
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda některá z Vašich novějších remosek lze použít společně s mísou ze staré remosky R11. Děkuji.

Re: Remoska R11

Team Remoska
27.08.2018
to [Petra Kozielová] Dobrý den, paní Kozielová. Děkujeme Vám za Váš dotaz. Již několikrát jsme zde v odpovědích níže uváděli, že nové modely R21, které vyrábíme od roku 2013, nejsou kompatibilní s dříve vyráběnými modely. Nový model má jiný průměr mísy/pečícího víka a je zde jinak technicky vyřešeno dosednutí pečícího víka na mísu. K míse M17- mísa pro R11 Remoska® ORIGINAL - nelze použít pečící víko modelu R21 Remoska® ORIGINAL. Přejeme Vám hezký den.

poškrábaná mísa

Iveta
22.08.2018
Pěkný večer, díky nepřemýšlení jsme poškrábali mísu s teflonovým povrchem.¨ Předpokládám, že je mísa už k ničemu a neměli bychom jí už dál používat. Ale raději se Vás zkouším zeptat, co teď? děkuji Vám za odpověď

Re: poškrábaná mísa

Team Remoska
27.08.2018
to [Iveta] Dobrý den paní Iveto, děkujeme Vám za Váš dotaz.Nepřilnavý povrch zn. Teflon® je náchylný na poškrábání, škrábance - na toto upozorňujeme naše zákazníky v Návodu k použití, kde jim doporučujeme opravdu používat teflonové nebo dřevěné náčiní bez ostrých hran. V žádném případě nedoporučujeme v remosce pokrm porcovat, krájet apod. Poškozená mísa se nedá znovu povrchově ošetřit, cena za opískování, chemické odmaštění a nový nástřik nepřilnavé vrstvy zn. Teflon® by byla vyšší než pořízení nové mísy. Je otázkou, jak dalece je povrch mísy poškozen. Ideální by bylo vidět poškození alespoň na zaslané fotografii. Zkontaktujte se, prosím, se mnou na e-mailové adrese: hlobilova@remoska.cz , děkuji. Přeji hezký den Lenka z Remosky

Stara remoska

Daniel
22.08.2018
Dobry den, mame staru remosku TYP-HU02. Bolo by mozne zakupit k nej teflonovu misu a stojan? Ak ano, aky typ misy a ktory stojan k nej a kolko stoji postovne+balne na Slovensko? Resp. je mozne zakupit niekde tieto doplnky?Za odpoved vopred dakujem! Daniel

Re: Stara remoska

Team Remoska
27.08.2018
to [Daniel] Dobrý den, Danieli, děkujeme Vám za Váš dotaz. K remosce typu HUT Vám můžeme nabídnout náhradní pečící mísu M17 s nepřilnavým povrchem zn. Teflon® : http://www.remoska.cz/produkty/eshop/nahradni-misy-a-doplnky/nahradni-misy-/m17-misa-hluboka-pro-original-teflon-classic/11.html Tato remoska se vyráběla v padesátých letech v Čechách, naše společnost vznikla až v roce 1994. Na remosku HUT nemáme žádné náhradní díly, ani stojánek. Obávám se, že originál stojánek k této míse neseženete. Na našem e-shopu můžete zakoupit stojan S21: http://www.remoska.cz/produkty/eshop/nahradni-misy-a-doplnky/nahradni-stojany-/s21-stojan-pro-original-teflon/22.html Není to originální stojan, ale mísa se do něj vejde. Přejeme Vám hezký den.

neodopečené těsto

Jana Richtrová
17.08.2018
Dobrý den, koupila jsem si novou teflonovou remosku. Maso se v ní peče skvěle, ale při pečení dortového korpusu nebo "zemlbáby" jsem měla vršek prakticky spálený (i když jsem ho průběhu pečení přikryla pečícím papírem) a spodek byl neupečený. Nakonec jsem musela obsah vyklopit a dát ho do remosky obráceně, aby se dopekl i z druhé strany. To ale přeci není řešení. Podotýkám, že nádoba remosky byla plná do poloviny. U staré hliníkové remosky se mi to nestávalo. Kde dělám chybu? Děkuji za radu. J. Richtrová

Re: neodopečené těsto

Team Remoska
22.08.2018
to [Jana Richtrová] Dobrý den,paní Richterová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zákazníci byli zvyklí starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA. Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVAT MOUKOU a mísu VYMAZAT JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete, vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Určitě se Vám koláče povedou. Přejeme Vám hezký den.

Rozdíl mezi materiály a výkonností

Jana
16.08.2018
Dobrý den, rozdíl mezi materiály Teflon Classic a Teflon Select byly již vysvětleny. Zajímá mě, zda-li údržba odolnějšího třívrstvého materiálu Select má nějaký vliv jednak na čištění (je-li stejné jako u zrcadlového povrchu) a jednak na výkonnost pečení. Moje stará remoska R11 Orig. měla výkon 475W, proč jsou nové menší remosky s výkonem pouze 400W? Děkuji předem za fundovanou odpověď.

Re: Rozdíl mezi materiály a výkonností

Team Remoska
20.08.2018
to [Jana] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nepřilnavý povrch zn. Teflon® Select je odolnější; čištění povrchu je stejné jako u remosky s nepřilnavým povrchem zn. Teflon® Classic - mísu nechat odmočit s kapkami saponátu a vytřít jemnou stranou mycí houbičky. Horní strana pečícího víka s tímto nepřilnavým povrchem se bude ošetřovat asi lépe než leštěný zrcadlový povrch pečícího víka s nepřilnavým povrchem zn. Teflon® Select. U nově vyráběných modelů R21 a R22 je oproti původním modelům R11 a R12 jinak technicky vyřešen dosed pečícího víka na mísu. Přenos tepla z pečícího víka na mísu je lepší, proto jsme mohli snížit příkon u nových modelů tak, aby v pečící míse byla zachována ideální teplota pro pečení. Přejeme Vám hezký den.

PŘÍVODOVÝ KABEL

Marcela
14.08.2018
Dobrý den, nevhodným skladováním remosky se mi podařilo zlomit přívodový kabel, došlo i ke zkratu. Chci se zeptat, zda jde tato závada opravit a pokud ano, jaká je přibližná cena této opravy a jestli musím víko poslat, nebo máte smluvní servis v okolí Zlína. Předem děkuji za odpověď.

Re: PŘÍVODOVÝ KABEL

Team Remoska
16.08.2018
to [Marcela] Dobrý den, paní Marcelo, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zkontaktujte se s námi, prosím, na naší e-mailové adrese: info@remoska.cz . Cena za opravu se bude lišit, pokud se bude jednat o nový nebo starý model remosky. Děkujeme a přejeme hezký den.

S okénkem nebo bez

Hájková
14.08.2018
Dobrý den, po mnohahodinovém hledání v recenzích a radách stále nevím, zda je "lepší" remoska bez okénka nebo s ním. Proto se obracím přímo na Vás jako na výrobce. Chleba péct nechci, jde mi o kategorii "maso, buchty". Bude propečeno i pod okénkem ? Nebo bude nutné udělat nějaká "opatření" ? Že se okénko zkraje zamlží, je jasné, ale kapky vody se vysráží, takže by okénkem mělo být "dostatečně" vidět dovnitř ? Moc děkuji a věřím, že Vaše odpověď opravdu pomůže v rozhodování.

Re: S okénkem nebo bez

Team Remoska
16.08.2018
to [Hájková] Dobrý den, paní Hajková, děkujeme Vám za Váš dotaz.Jednoznačně nelze říci, zda je lepší remoska bez okénka nebo s okénkem, nicméně u remosky bez okénka ve víku je teplota rovnoměrněji rozložena po celém víku. Záleží na každém, jaký model mu bude více vyhovovat, zda s okénkem v pečícím víku - aby dovnitř "viděl", nebo bez něj. Já osobně používám oba modely a rozdíly jsou podle mne v podstatě minimální. Z vlastní zkušenosti ale vím, že jakékoliv pečení v remosce je ovlivněno mnoha faktory - množství vody, které umístíme při pečení masa do mísy, množství vody, které je v mase samotném a při pečení se uvolní do pečící mísy, druh masa, množství masa, které do pečící mísy uložíte - to vše ovlivní pečení. Čím více vody, tím delší doba pečení - maso se spíše dusí. Proto já sama dávám při pečení masa do mísy jen minimum vody. U pečení koláčů, kynutých buchet, litých těst zase záleží na tom, jaké množství těsta se do pečící mísy vloží. Doporučím Vám řídit se pokyny, které jsou uvedeny v Návodu k použití a plnit při pečení koláčů pečící mísu po šrouby, kterými jsou přichyceny ucha na pečící míse. Sama potom používám při pečení koláčů v diskuzích a radách několikrát zmiňované "kolečko z alobalu nebo pečicího papíru", které umístím cca po 10-ti minutách na povrch koláče. Koláč je upečen rovnoměrně po celé ploše - toto používám jak u pečícího víka s okénkem, tak bez něj. Pokud nebudete mít potřebu "nahlížet" do remosky, pak bych Vám na pečení masa a koláčů doporučila remosku bez okénka v pečícím víku. Jak jsem psala v úvodu mé odpovědi, volba je ale na Vás, jaká remoska Vám bude více vyhovovat. Ať zvolíte remosku s okénkem v pečícím víku nebo bez něj, určitě budete s pečením v remosce spokojena a remoska se stane Vaši věrnou pomocnicí :-) . Přeji Vám hezký den. Lenka z Remosky.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách