Poradna

Rady a tipy

remoska

IVETA
27.01.2016
Dobrý den,nedávno jsme si zakoupili remoskuGRADR22 Teflon. V receptech na vašich stránkách je uvedeno, že lze osmažit cibulku v remosce. Ale ta se přeci nesmí dát na plotnu. Dále bych se ráda zeptala, proč po upečení masa teče zevnitř víka voda. Děkuji I.Marková

Re: remoska

Team Remoska
28.01.2016
to [IVETA] Dobrý den, paní Iveto. Děkujeme Vám za Váš dotaz. Já sama si cibulku osmažím na pánvičce na sporáku a pak ji do Remosky přendám. Při pečení masa v elektrické pečicí míse zn. Remoska® jej nepodlévejte větším množstvím vody(maso samo o sobě obsahuje dostatek vody - sama podlévám maso pouze 2-3 lžícemi vody). Pokud je vody v míse více, přebytečná pára pak není v dostatečné míře odváděna výpustnými ventily a sráží se na spodní straně víka. Po dopečení masa odklopte víko u mísy a nechejte jej vychladnout. Pokud necháte víko přiklopeno na míse s pokrmem, voda se vysráží opět na spodní straně víka a po nadzvednutí víka z mísy voda po víku steče. Vyzkoušejte prosím pečení masa s menším množstvím vody, pokud by problém i nadále přetrvával, zašlete, prosím víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® spolu s průvodním dopisem na adresu našeho servisního oddělení: Remoska s.r.o., Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Víko odborně přezkoušíme. V průvodním dopise uveďte prosím i žádost o vrácení poštovného; tato částka Vám bude uhrazena (za předpokladu, že se na zboží vztahuje záruka). Přeji hezký den.

obracečka

Honza
25.01.2016
Prosím o info - jakou obracečku byste mi doporučili na použití v Remosce? Je jich spousta /silikonové, teflonové .../ a já bych si nerad poničil dno. Děkuji. P.S. Jsme s RMS spokojení i když se teprve zaučujeme. Kde lze sehnat receptář?

Re: obracečka

Team Remoska
26.01.2016
to [Honza] Dobrý den, Honzo, můžete použít bez problémů Vámi zmiňované obracečky silikonové i teflonové. Doporučujeme našim zákazníkům zacházet s obracečkami šetrně, tak, aby se nepřilnavý povrch Teflon® nepoškodil. Na našem trhu bychom Vám doporučili tyto kuchařky: "Vaříme v remosce" od autorky Kariny Havlů. Dále potom kuchařku "Remoska v moderní kuchyni" od autorky Ivy Trhoňové. Recepty naleznete i na našich webových stránkách v sekci "Recepty". Spoustu receptů naleznete také na našem FB profilu. V letošním roce plánujeme vydání nové kuchařky. O jejím vydání budeme informovat naše zákazníky jak na webových stránkách, tak na FB profilu. Přejeme Vám, ať se Vám stane naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska® věrnou pomocnicí :-).

dotaz

Micach
24.01.2016
Dobrý den, osmahli jsme v remosce na plynu cibulku. Chtěl jsem se zeptat, jestli se s ní pro jednou mohlo stát něco závažného. Dno vypadá snad v pořádku. Teď jsem se dočetl, že se to nemá. Děkuji za odpověď.

Re: dotaz

Team Remoska
25.01.2016
to [Micach] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pokud jste neshledal na míse žádnou viditelnou deformaci, či závadu, nejspíše k poškození mísy nedošlo. Obecně však nedoporučujeme používat mísy na sporácích a to jak pro krátkodobé, tak i dlouhodobé vaření či smažení. Mísy nemají zesílená dna a mohlo by dojít k jejich deformaci.

oprava

Jarmila Šeblová
21.01.2016
Srdečně zdravím. V roce 2007 jsem dostala k vánocům remosku R12 GRAND s kterou jsem velmi spokojená. Nyní začalo ve víku rachtat a remoska nehřeje. Ptám se,zda je možné poslat remosku k opravě. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Re: oprava

Team Remoska
21.01.2016
to [Jarmila Šeblová] Dobrý den, paní Šeblová, nejspíše došlo k porušení korálkové topné spirály. Zašlete víko Vaši elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na adresu: Remoska s.r.o., Servisní oddělení, Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, spolu s průvodním dopisem, s Vaší adresou a s mobilním tel. číslem. Opravené víko Vám zašleme zpět na dobírku prostřednictvím České pošty, která Vám zašle sms oznam o doručení zásilky na Váš mobilní telefon.

Odnímatelný kabel

Lenka Chourová
19.01.2016
Dobrý den, uvítala bych, kdyby kabel od víka bylo možno po dovaření pokrmu odpojit. Je nepraktické stále s víkem za sebou tahat kabel. U starých typů to tak bývalo. Ještě máme takovou remosku funkční. Moje mamka ji dostala v roce 1962 jako svatební dar. Děkuji za odpověď a přeji hodně spokojených zákazníků.

Re: Odnímatelný kabel

Team Remoska
20.01.2016
to [Lenka Chourová] Dobrý den, paní Chourová, děkujeme Vám za Vaši připomínku, předáme ji našim kolegům, kteří pracují na novém modelu elektrické pečicí mísy zn.Remoska® .

remoska R12 02

Rusková Dagmar
19.01.2016
Dobrý den, prosím o sdělení výše ceny za opravu víka s vyhřívacím tělesem na remosku R12 02. Remoska přestala péci a neudržel ji jistič po 5 letech provozu. Opravař sdělil že je neopravitelná. Je v rozebraném stavu. Remoska byla zakoupená ve Vaší firmě dne 08.08.2010, doklad DV215. Děkují, Rusková

Re: remoska R12 02

Team Remoska
20.01.2016
to [Rusková Dagmar] Dobrý den, paní Rusková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Naše společnost má dohodu na provádění záručních a pozáručních opravny pouze se společnosti Mechanika Praha. Předpokládám, že došlo k poruše topní spirály ve víku Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska®; topnou spirálu Vám naše servisní oddělení standardně vymění. Je škoda, že jste ohledně opravy nekontaktovala přímo servisní oddělení naší společnosti Remoska s.r.o.. Pokud nedošlo při pokusu o opravu k poškození dalších částí, pak by se cena opravy měla pohybovat cca kolem 750,- Kč (cena včetně DPH a poštovného).

Dotaz

Peter
18.01.2016
Chcelk by som sa spytat ake teflonove misky a kde si ich mam objednat na retro remosku HUT s priemerom 25 cm, ktore nahradia hlinikove a kde mozno objednat stredovy kominek na vyrobu babovky v remoske

Re: Dotaz

Team Remoska
19.01.2016
to [Peter] Dobrý den Petře, na našem eshopu si můžete objednat mísu M17 Mísa hluboká ORIGINAL Teflon® i středový komínek. Mísa M17 se momentálně vyrábí, bude naskladněna během ćca 14-ti dnů.

Remoska + indukčná platňa

Martina
18.01.2016
Dobrý deň, zdedila som kedysi veľkú remosku s okienkom po prababke. Remoska má minimálne tridsať rokov a stále výborne funguje. Občas mi ale chýba možnosť pred pečením mäsa ho opiecť priamo v mise Remosky na šporáku. Mám indukčnú platňu. Ak vaše Remosky budú mať takúto funkciu tak určite vymením za novú. Prajem pekný deň.

Prasklé sklo ve víku

Hana Máchová
15.01.2016
Dobrý den, je možné vyměnit sklo ve víku REMOSKA ORIGINÁL 500?Případně slepic,či zacelit prasklinu a chybějící kousek skla? Děkuji

Re: Prasklé sklo ve víku

Team Remoska
18.01.2016
to [Hana Máchová] Dobrý den, paní Máchová, děkujeme Vám za Váš dotaz. U modelu Remoska® ORIGINAL 500 Vám prasklé sklo vyměníme. Při výměně skla budeme muset vyměnit i novou topnou spirálu - celková cena za opravu včetně DPH a poštovného se bude pohybovat okolo 650,- Kč.

rovnoměrnost pečení

Marie Nová
13.01.2016
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je u remosky zajištěna rovnoměrnost pečení. Mám starší remosku která peče nerovnoměrně. Když se pěče buchta okraje jsou velmi spálené, spodní část je trochu připálená a v horní části a středu je buchta syrová. Potřebovala bych na kolej náhradu trouby. Podle popisu by byla remoska ideální, ale obávám se špatného pečení buchet. Tutíž mě zajímá jak je to s rovnoměrností pečení aby nedocházelo k připalování okrajů a spodní části. Děkuji za odpověď. Nová

Re: rovnoměrnost pečení

Team Remoska
14.01.2016
to [Marie Nová] Dobrý den, paní Nová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Není z něj zřejmé, jaký typ elektrické pečicí mísy zn. Remoska® vlastníte. Předpokládám, že máte mísu s nepřilnavým povrchem zn. Teflon®. Na našem firemním FB profilu jsme před časem zveřejnili toto foporučení: JAK NA PEČENÍ BUCHET A KOLÁČŮ V ELEKTRICKÉ PEČICÍ MÍSE REMOSKA® S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® V poslední době nám píší hospodyňky, které celý život používaly el. pečicí mísu Remoska® s hliníkovou mísou, kterou nyní vyměnily za nový model povrchovou úpravou Teflon®, že se jim buchty nebo koláče v nové Remosce neupečou ze spodní strany a naopak se připálí na vrchní straně. Hospodyňky byly zvyklé starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA! Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVAT MOUKOU a mísu VYMAZAT JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Věřte, že se Vám pak buchty povedou. Přejeme Vám hezký den.

Recepty

Luboš
06.01.2016
Dobrý den, omlouvám se za triviální dotaz, ale chtěl jsem se zeptat jestli jsou gramáže Vašich receptů na 2L nebo 4L nádobu, nerad bych upekl centimetrovou buchtu :-D Tedy, když mám Remosku Grand, mám násobit krát dva? Děkuji za Vaši odpověď.

Re: Recepty

Team Remoska
08.01.2016
to [Luboš] Dobrý den Luboši, děkujeme Vám za Váš dotaz. Omlouváme se, že v Receptáři, který je uložen na naši www stránkách, není uvedena informace, pro jakou velikost elektrické pečicí mísy zn. Remoska® jsou jednotlivé recepty připraveny. V současné době pracujeme na nových www stránkách, kde již budou recepty obsahovat i tuto informaci. Doporučím Vám kuchařku paní Kariny Havlů "Vaříme v Remosce", ve které naleznete spoustu skvělých receptů.

Remoska smalt/nerez??

Miroslav Krejza
04.01.2016
Dobrý den, zajímalo by mě, proč firma s takovou dlouholetou tradicí už dávno nezačala nabízet Remosky® z opravdu kvalitních materiálů jako například email nebo nerez. Určitě by to většina kupujících uvítala. Teflon má sice určitě své přednosti z hlediska nepřipékavosti, ale jeho použití při vysokých teplotách je sporné a v poslední době stále častěji předmětem diskuzí, zejména při porušení povrchu. Smaltované či nerezové nádobí má prokazatelně vyšší životnost. Pečeme v emailovém pekáči ještě po babičce a nemám dojem, že by se nám to nějak připalovalo. Proč nezkusit něco opravdu nového a nerozšířit sortiment o výše jmenovaný smalt a/nebo šlechtěnou ocel, třeba i za vyšší cenu?

Re: Remoska smalt/nerez??

Team Remoska
05.01.2016
to [Miroslav Krejza] Dobrý den, pane Krejza, děkujeme Vám za Váš názor i za Váš dotaz. Nerez je velmi špatný vodič tepla, z toho důvodu mísy našeho výrobku - elektrické pečicí mísy zn. Remoska® z nerezu nevyrábíme. Není Teflon® jako "teflon". Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index. O změně povrchové úpravy v nejbližší době neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Dotaz

Miloslav David
02.01.2016
Prosím o krátkou info, zda lze použít spodní nádobu remosky,která má plastové úchyty do pečící trouby, popř do jaké teploty. Děkuji za Vaši brzkou odpověď. M. David

Re: Dotaz

Team Remoska
03.01.2016
to [Miloslav David] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nedoporučujeme vkládat spodní mísu s uchy elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) do pečicí trouby. Naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) Vám právě pečicí troubu nahradí a ještě ušetříte.

Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Andrea
01.01.2016
Dobrý den, prosím, na spodní straně pečícího víka remoska Grand 22 Teflon mám po 7 měsících používání zcela bílý teflon a v drážce, která přiléhá ke spodní míse, jeví teflonový povrch praskliny. Remosku používám pouze na pečení chleba, na víko tedy nikdy nic nestříká a nebylo nic připečeno. Stran funkce jsem maximálně spokojena. Prosím o Váš názor a návrh dalšího postupu. Děkuji a zdravím. A.

Re: Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Team Remoska
02.01.2016
to [Andrea] Dobrý den, Andreo, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zašlete nám, prosím, víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) spolu s průvodním dopisem a kontaktem na Vás na adresu našeho servisního oddělení. Víko prohlédneme, abychom mohli zjistit možnou příčinu Vámi popisovaného problému. Děkujeme.

Rozdil spotreby

Michal
31.12.2015
Dobry den, Rad bych se zeptal jestli ma te spocitano jaky je rozdil pripravy jidla v remosce a na indukcni plotynce ci jinem podobnem varici v kastolu(panvicce). U trouby uvadite usporu az 80% Dekuji

Re: Rozdil spotreby

Team Remoska
05.01.2016
to [Michal] Dobrý den Michale, děkujeme Vám za Váš dotaz. Srovnání jsme neprováděli. Elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) je nejmenší mobilní troubou; elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) peče, indukční plotýnka vaří.

Remoska

Jokl Robert
24.12.2015
Prosím o informaci zda existuje firma která se zabývá opravou teflonových povrchů (nánosování nového povrchu) pokud možno někde v Libereckém nebo Hradeckém kraji.Děkuji

Re: Remoska

Team Remoska
02.01.2016
to [Jokl Robert] Dobrý den Roberte, upřesněte nám, prosím, Váš dotaz na e-mailovou adresu: info@remoska.cz. Děkujeme Vám.

Re: Keramický povrch

Jiří
21.12.2015
Víte, ono i u tohoto platí, že není keramika jako keramika a hodně záleží na slušném zacházení, pak není z hlediska trvanlivosti o nic horší. Netvrdím, že Váš teflon je špatný, to určitě není, v každé výrobě sa dá vyrobit buďto poctivý výrobek s dlouhou životností, nebo šmejd na rok a Vaše výrobky zase nejsou tak levné aby jste si mohli dovolit výrábět šmejdy. Bohužel teflon nepatří zrovna k mým oblíbeným materiálům v kuchyni, nemá tam co dělat (u profesionálů to platí pro teflon i keramiku) a když už si mám vybrat, keramika rozhodně vítězí, zřejmě tedy zvolím jinou cestu. Každopádně děkuji za přímou odpověď. Jiří

Re: Re: Keramický povrch

Team Remoska
02.01.2016
to [Jiří] Dobrý den, Jiří, děkujeme Vám za Vaši odpověď. Pro naši společnost je kvalita našich výrobků vždy na prvním místě, tím se snažíme odlišit od "podobných" výrobků dodávaných na náš trh. Přejeme Vám hezký nový rok.

Keramický povrch

Jiří
20.12.2015
Dobrý den, neuvažujete do budoucna přidat do sortimentu povrchy ošetřené poctivou keramickou vrstvou? Často potřebuji při vaření přídávat různé octy, nebo vařit se zelím, což pro kontakt s hliníkem není možné a teflon v kuchyni ROZHODNĚ nechci. Teflon je již dávno u kvalitního nádobí přežitý a není to jen otázka módy, ale hlavně špatné odolnosti a tím pádem jsme zpět u jeho nepoužitelnosti, včetně zdravotních rizik při jeho ať už drobném poškození. Nádoby sice prodáváte náhradní, ale je to akorát znevýhodnění zákazníka, nehledě na plýtvání materiálem. V opačném případě se budu nejspíš muset poohlédnout u konkurence, ale byla by to samozřejmě škoda, raději podpořím a dále doporučím kvalitní český výrobek, bude-li kvalitní a schopen držet technologický krok, na což Váš výrobek má, ale hýření barvami je pro uživatele spíš druhořadá záležitost. Vím, že každá inovace obsahuje počáteční investice, ale v tomto případě by byla více než na místě, vzhledem k celosvětovému zájmu o Vaše výrobky. Děkuji. Jiří

Re: Keramický povrch

Team Remoska
21.12.2015
to [Jiří] Dobrý den, pane Jiří, děkujeme Vám za Váš názor. Hliník pro běžné pečení škodlivý není, rozpouští se pouze v kyselém prostředí, proto nedoporučujeme v hliníkových nádobách UCHOVÁVAT kyselé potraviny, jako např. zelí. Není "teflon" jako Teflon®. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index.htm. Mísy s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® jsou vhodné pro přípravu všech druhů masa, pro zapékání i pro pečení moučníků a nemusí se vymazávat tukem. Díky nepřilnavému povrchu Teflon® se Vám nic nepřipálí a připravované pokrmy odpovídající zdravé výživě i dietě (příprava bez tuku). Ztráty biologických parametrů (vitamínů a živin) jsou minimální! Životnost nepřilnavé vrstvy Teflon® Classic či Teflon® Select, které nanášíme na naše mísy, je 5x vyšší než keramika, která ztrácí své vlastnosti (nepřilnavost, lesk, odolnost proti poškrábání) a praská (mikrotrhlinky). Více informací např. zde: http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma O keramické povrchové úpravě naší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® do budoucna neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Přerušená topná spirála

Miroslav Šebesta
20.12.2015
Dobrý den, často používáme vaši remosku k velké spokojenosti typ R12 02, avšak nyní přestalo hřát víko. Jak jsem zjistil došlo k přerušení topné spirály. Dodáváte tuto spirálu jako náhradní díl? Děkuji za odpověď a přeji hezký den Miroslav Šebesta

Re: Přerušená topná spirála

Team Remoska
21.12.2015
to [Miroslav Šebesta] Dobrý den, pane Šebesta, náhradní spirálu si můžete objednat na e-mailové adrese: info@remoska.cz. Případně můžete zaslat víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na naše servisní oddělení, spirálu Vám vyměníme.

Pečení koláče

Eva Vágnerová
16.12.2015
Dobrý den,chtěla bych se zeptat-jak upéct koláč odspod,peču v nové remocce Grand.Zvrchu je koláč OK,odspoda sice není syrový,ale je bílý(vypadá jako syrový).Doposud jsem pekla vše ve staré menší remosce-s okýnkem,k naprosté spokojenosti.Menší remosku jsem si vždy předehřála..ale teď jsem se dočetla,že ji nedoporučujete předehřívat,takže dávám těsto do studené mísy...poradíte??moc děkuji.

Re: Pečení koláče

Team Remoska
17.12.2015
to [Eva Vágnerová] Dobrý den, paní Vágnerová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pečení v míse s nepřilnavým povrchovým materiálem zn Teflon® se malinko liší od pečení v hliníkové Remosce. Před časem jsem umístili na naše facebookové stránky tuto radu: JAK NA PEČENÍ BUCHET A KOLÁČŮ V ELEKTRICKÉ PEČICÍ MÍSE REMOSKA® S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® V poslední době nám píší hospodyňky, které celý život používaly el. pečicí mísu Remoska® s hliníkovou mísou, kterou nyní vyměnily za nový model povrchovou úpravou Teflon®, že se jim buchty nebo koláče v nové Remosce neupečou ze spodní strany a naopak se připálí na vrchní straně. Hospodyňky byly zvyklé starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA! Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVEJTE MOUKOU a mísu VYMAŽTE JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Jak uvádíme v Návodu k použití, mísu doporučujeme plnit jen do výše šroubů pro uchycení uch, aby nedošlo ke styku potravin s topným víkem a následnému připálení. Věřím, že se Vám, paní Vágnerová koláč povede. Přeji Vám hezké prožití svátků vánočních.

Dotaz

Jana Rosáková
09.12.2015
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné u Vás koupit nádobu z teflonu k remosce staršího typu REMOSKA originál, typ 500. Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

Team Remoska
10.12.2015
to [Jana Rosáková] Dobr den, paní Rosáková, děkujeme Vám za Váš dotaz. K modelu ORIGINAL typ 500 můžete na našem eshopu zakoupit Mísu M17 hlubokou pro ORIGINAL Teflon®.

mísa na plynový sporák

Ladislav Záruba
08.12.2015
Dobrý den, pořídil jsem si remosku 22 na 4l, můžu v míse dovařit pokrm na plynovém sporáku? Děkuji

Re: mísa na plynový sporák

Team Remoska
08.12.2015
to [Ladislav Záruba] Dobrý den, pane Záruba, děkujeme Vám za Váš dotaz. Umisťovat mísu na plynový sporák nedoporučujeme, mísa nemá zesílené dno a mohlo by dojít k deformaci mísy.

remoska typ RO 1 500w

martin
03.12.2015
Dobrý den,mohu Vám poslat k opravě starší typ RO 1 500w k opravě?Máme rozbitou zástrčku,která je porcelánová s vypínačem, plus zkontrolovat spirálu,děkuji za odpověd zdraví Čalkovský z Brna

Re: remoska typ RO 1 500w

Team Remoska
04.12.2015
to [martin] Dobrý den, pane Čáslavský, děkujeme Vám za Váš dotaz. Velice nás to mrzí, ale na elektrické pečicí mísy zn. Remoska®, vyráběné v Českém Brodě, nemáme žádné náhradní díly. Přívodní šňůru s keramickou zástrčkou a vypínačem nabízely v minulosti některé servisní opravny nebo prodejny elektro náhradních dílů na svých webových stránkách.

Cena

Ládík
01.12.2015
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat proč je u vás jako u výrobce Remoska nejdražší? Všude na netu se dá sehnat o dost levněji což je myslím škoda. Kupoval jsem od vás velkou a uvažuji ještě o malé.

Re: Cena

Team Remoska
02.12.2015
to [Ládík] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Na našem e-shopu jsou ceny doporučené, které jsou včetně poštovného a DPH. Na elektrické pečicí mísy zn. Remoska®, zakoupené pouze na našem e-shopu, poskytujeme našim zákazníkům DOŽIVOTNÍ ZÁRUKU. Bližší informace o Doživotní záruce se dozvíte na našem webu www.remoska.cz v sekci AKTUALITY.

Mísa M13 teflon pro Rem. Grand

Michal
01.12.2015
Dobrý den, v sekci náhradní díly jsem našel ve Vaší nabídce náhradní teflonovou pečící mísu označenou M13, průměr 32cm, hloubka 9cm. Podobou mi to připomíná staré klasické nádoby co se dodávaly k velkým Remoskám Grand. Rozumím tomu správně, že jsou tyto mísy ke starším typům Remosek Grand? Vlastním typ "P" aspoň tak je to vyraženo na víku. V.Č. 042928 asi z přelomu 80 a 90 let. Předem děkuji za odpověď, mnoho úspěchů na trhu i ve výrobě ;-)

Re: Mísa M13 teflon pro Rem. Grand

Team Remoska
01.12.2015
to [Michal] Dobrý den, Michale, děkujeme Vám za Váš dotaz a za přání :-). Máte pravdu, v nabídce na našem e-shopu naleznete náhradní mísy k dříve vyráběným modelům "s okýnkem". Mísy jsou v nabídce v hliníkové provedení a v provedení s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon®. Mísa bude kompatibilní s Vaší elektrickou pečicí mísou zn. Remoska®.

Uvolněné skleněné okénka

Zbyněk Hubáček
01.12.2015
Dobrý den,máme v rodině řadu Remosek - v bytech, na chatách apod. Velká spokojenost, ale u jedné o obsahu 4 l se skleněné okénko uvolnilo a volně se ve víku pohybuje. Už jsem utáhl šrouby kolem větracích otvorů, ale nepomohlo to. Mě to příliš nevadí, před pečením sklo "našteluji" doprostřed a snažím se ho v této poloza udržet, ale není nějaký způsob, jak ho upevnit bez demontáže víka ? Jinak moje zkušenost s víky s okénkem a bez něj : Pekli jsme paralelně stejná kuřata ve dvou takto odlišných stejně velkých Remoskách - kuře bez okénka bylo rychleji a lépe propečené. Děkuji za odpověď a zdravím! Zbyněk Hubáček

Re: Uvolněné skleněné okénka

Team Remoska
01.12.2015
to [Zbyněk Hubáček] Dobrý den, pane Hubáčku, děkujeme Vám za Váš dotaz i za Vaši zkušenost s pečením kuřete v Remosce s okénkem i bez něj. Zašlete víko s uvolněným sklem na naše servisní oddělení, popřípadě nás kontaktujte na naší e-mailové adrese: info@remoska.cz. Přejeme Vám hezký den.

teflon

Zdeněk
29.11.2015
Dobrý den Teflon nebyl špatný ale zkušenost je taková že se odlupuje, někde se nahrazuje keramickou nepřilnavou vrstvou. Čekám na remosku s odnímatelnou rukojetí či kabelem s termostatem a časovačem. Je tu mnoho kutilů co si s tímhle poradí za pár stovek tak proč né vy. Myslím že jste dost pružná firma a já nechci napodobeniny. Děkuji Zdeněk

Regulace teploty

Milan Hlaváček
29.11.2015
Dobrý den, remosku pokládám za skvělý produkt s dlouhou tradicí a jako zapálený kuchař amatér bych ji rád zakoupil a to jak pro sebe tak i jako dárek pro své blízké. Z vaši produktové řady bych si urcite vybral, ale vzhledem k jednomu zásadnímu nedostatku tak nemohu učinit a tou je absence regulace teploty. Chápu že původní remoska se bez regulace obešla, ale od té doby uplynulo již mnoho času a současné kuchařské postupy vyžadují kontrolu nad teplotou pečení. Vaše argumentace, že provozní teplota 160-170 stupňů je na pečení jediná a nejlepší je z mého, a soudě i z některých jiných dotazů nejen z mého, úhlu pohledu zcestná. Ano, funguje to, jídlo se upeče, ale jak a za jak dlouho je absolutně mimo kontrolu kuchaře, který je potom nucen zbytečně nechat remosku remoskou a zapnout troubu. Na trhu existují i levnější napodobeniny remosky s termostatem, ale rád bych si koupil originál. Proto jsem se rozhodl Vám napsat a požádat Vás o zvážení možného vylepšení vašeho produktu přidáním regulace teploty a popřípadě i časovače. Jakmile bude v nabídce, stávám se Vaším, pravděpodobně velice spokojeným zákazníkem. Děkuji. S pozdravem Milan Hlaváček

Re: Regulace teploty

Team Remoska
01.12.2015
to [Milan Hlaváček ] Dobrý den, pane Hlaváčku, děkujeme Vám za Váš dotaz. Elektrická pečící mísa Remoska® zajišťuje při maximálním výkonu optimální podmínky (teplotu 160-180o C) pro pečení. Není tedy nutná regulace. Regulace je nutná u spotřebičů s mnohem vyšším příkonem (1 500 W a více) pro snížení výkonu a zajištění optimálních podmínek pro pečení. Při sepnutí regulace teplota v míse klesne až k 70o C, potraviny v elektrické pečící míse se tak nepečou, ale dusí. Chceme, aby Remoska® byla Remoskou a pekla, proto naše Remoska® regulaci nepotřebuje. Přejeme Vám hezký den

Mísa

David
27.11.2015
Dobrý den, v dotazech zákazníků hodně čtu o požadavku na hlíníkovou mísu. Jaká je její výhoda kromě odolnosti? Rozhodl jsem se pořídít remosku na kolej a nevím který typ zvolit. Hlavně kvůli jednoduchosti ovládání. Škoda že výběr je tak složitý. Zvažuji R21TS original a R21 original. Nicméně jsem opět nebyl schopen určit rozdíly krom toho, že dražší varianta je "lepší". Pokud má jen výhody, proč se stále nabízí ta horší? Doprodej zásob? Případně jaká je nevýhoda R21TS orproti té hezčí nekřiklavé?

Re: Mísa

Team Remoska
30.11.2015
to [David] Dobrý den, Davide, děkujeme Vám za Váš dotaz. V současné době Vám můžeme nabídnout 2 velikosti: R21 Remoska® ORIGINAL o využitelném objemu 2 l (2 a více porcí) a model R22 Remoska® GRAND o využitelném objemu 4l (4 a více porcí). V nabídce máme v současné době 4 barevné provedení - standardní model s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® Classic - v černé barvě. Popř. modely z LIMITOVANÉ EDICE s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® Select v BAREVNÉM provedení Hot Chilli, Chapmagne Gold a Lavender Blue. Rozdíl mezi povrchovou úpravou Teflon® Classic a Teflon® Select, je v tom, že barevné modely s povrchovou úpravou Teflon® Select mají o jednu vrstvu nepřilnavého povrchu více - tou vrstvou je právě ona barva. Hliníkové mísy bez povrchové úpravy nepřilnavou vrstvou Teflon® si oblíbily spíše starší hospodyňky, které v ní u starých modelů, které již nevyrábíme, pekly převážně buchty. Proto jsou tyto hliníkové mísy na staré modely stále na našem e-shopu, jelikož je naši zákazníci stále poptávají. Pokud budete používat elektrickou pečicí mísu zn. Remoska® na koleji a nepotřebujete ladit spotřebič s designem kuchyně, pak bych Vám doporučila model R21 Remoska® ORIGINAL Teflon® Classic v černé barvě o objemu 2 l (2 a více porcí).

Regulace

Jiří
27.11.2015
Zdravím do Frenštátu, přemýšlím o koupi Vaší remosky, mám technický dotaz: na svých stránkách sdělujete, viz. výňatek z textu: Díky nízkému příkonu není potřebná regulace! Mám tomu rozumět tak, že nelze termostatem regulovat teplotu? Vaření nerozumím, remosku chci koupit manželce, můžete vysvětlit jak se bude udržovat požadovaná teplota např. na 50 st? Zatím jsem se nesetkal se spotřebičem který neměl žádnou regulaci teploty - termostat...Pokud někdy sleduji manželku tak využívá různé teploty pečení od 100 st do 200 st. Chápu, že díky malému příkonu lze vyvinout teplotu max 180 st, takže nehrozí přehřátí ale co udržování menších teplot? Díky za odpověď.

Re: Regulace

Team Remoska
30.11.2015
to [Jiří] Dobrý den, pane Jiří, děkujeme Vám za Váš dotaz. Naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska® je konstruována díky příkonu tak, aby v ní byla zajištěna teplota pro pečení 160 až 180 st. - což je ideální teplota pro pečení. Jakékoliv snížení příkonu regulací by vedlo ke snížení teploty uvnitř mísy a pokrmy by se nepekly, ale spíše by se dusily. My chceme, aby elektrická pečicí mísa zn. Remoska® potraviny pekla, slouží k pečení - proto regulaci nepotřebuje.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách