Poradna

Rady a tipy

otvory ve víku Remoska

Václav Fröhlich
11.02.2016
Dobrý den, jelikož nemohu nalézt návod k Remosce 2L- nový model, prosím o info zda mají být všechny 4 otvory na víku průchozí. Jeden průchozí není, ale zdá se jakoby tam byla Al vložka, takže se obávám násilím pročisťovat. Jinak s Remoskou naprostá spokojenost, pro dva důchodce ideální,maso má lepší chuť než z trouby Děkuji a jsem s pozdravem Fröhlich / mobil 605701299/

Re: otvory ve víku Remoska

Team Remoska
12.02.2016
to [Václav Fröhlich] Dobrý den, pane Frölichu, děkujeme Vám za Váš dotaz. Model R21 Remoska® ORIGINAL Teflon® - 2l je vyráběn se třemi šrouby dutými a jedním zaslepeným. Díky tomu jsou zachovány optimální podmínky pro pečení. Návod k použití je součástí balení každého našeho výrobku. Vaše elektrická pečicí mísa je v pořádku.

Topná spirála

Pavel Dušek
08.02.2016
Zdravím, Mám dotaz na topnou spirálu v modelu Grand R22. Je řešena konstrukčně jinak než u předchozí verze? Protože právě topná spirála(topná spirála obklopená keramickými kroužky volně uložená ve víku) se často pokazí. Díky za odpověď. Dušek

Re: Topná spirála

Team Remoska
09.02.2016
to [Pavel Dušek] Dobrý den, pane Dušek, děkujeme Vám za Váš dotaz. Elektrické pečicí mísy zn. Remoska®, vyráběné v naší společnosti, mají nyní topnou spirálu tyčovou.

Dortova forma

Pavla R.
06.02.2016
Dobry den, Chtela bych se zeptat,zda lze dat do remosky dortovou kovovou formu na peceni a pect takto v ni dort ci musi byt ze silikonu?Dekuji Pavla R.

Re: Dortova forma

Team Remoska
08.02.2016
to [Pavla R.] Dobrý den, paní Pavlo, do elektrické pečicí mísy zn. Remoska® můžete vložit i kovovou dortovou formu. Já sama peču korpus na dorty přímo v míse bez použití formy. Pro snadnější vyklopení korpusu z mísy si vložím na dno pruh pečicího papíru cca 5 cm široký jehož okraje přesahují těsto a za tyto okraje po vychladnutí korpus nebo jakoukoliv buchtu či koláč, snadno vytáhnu.

Remoska. GRAND R22

Marcela Vlk
03.02.2016
Dobry den, zakoupili jsme remosku, dvakrat použili přesně dle navodu. Na vrchu vika se ba krajich objevily dva tmavsi fleky. Co toto znamená? Dekuji

Re: Remoska. GRAND R22

Team Remoska
04.02.2016
to [Marcela Vlk] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Bylo by možné, paní Marcelo, zaslat nám fotografii flíčků na e-mailovou adresu: info@remoska.cz, prosím? Takto "na dálku" bez fotografie můžeme jen stěží posoudit. Většinou se však jedná o připečené nečistoty, či mastnoty na stěnách mísy.

Teplotní stupně

František Fianta
01.02.2016
Dobrý den, je na trhu remoska od Vás, která má teplotní stupně? Děkuji

Re: Teplotní stupně

Team Remoska
01.02.2016
to [František Fianta] Dobrý den, elektrická pečicí mísa zn. Remoska®, vyráběná naší společností Remoska s.r.o.,je vyráběna BEZ regulace. Pokud má "podobný" výrobek nastavení teploty, určitě se nejedná o elektrickou pečicí mísu zn. Remoska®, vyrobenou v naší společnosti Remoska s.r.o. .

Remoska Teflon DuPont , model 1998

Egmond Bergman
01.02.2016
Manželka si stěžuje že madlo je moc horké, už jsem to dvakrát opravoval, musel jsem vyměnit šňůru a ke spojení jsem použil vnitřky elektrikářské "čokolády"(nejde to letovat), ptám se pomohlo by kdyby jsem mezi plech a madlo dal azbestový plátek a na drátky až ke spoji se šňůrou navlékl keramické korálky. předem díky za odpověď E.B. (72 let)

Re: Remoska Teflon DuPont , model 1998

Team Remoska
01.02.2016
to [Egmond Bergman] Dobrý den, pane Bergmane, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zašlete, prosím, víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na naše servisní oddělení. Víko Vám přezkoušíme, pokud bude potřeba, zdarma Vám je opravíme. Spolu s víkem zašlete, prosím, krátký průvodní dopis s informací, že jsme se na opravě dohodli. Adresa našeho servisního střediska: Remoska s.r.o., servisní středisko, Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Přejeme Vám hezký den.

oprava víka remosky R11

Petra Matošková
30.01.2016
Dobrý den, máme remosku R11 a v poslední době začala remoska po nějaké době pečení vyhazovat pojistky. Ráda bych se zeptala, čím tato závada může být způsobena a zda to lze opravit. Kolik by případná oprava víka stála a lze ji provést v Praze? Děkuji. S pozdravem Petra Matošková

Re: oprava víka remosky R11

Team Remoska
01.02.2016
to [Petra Matošková] Dobrý den, paní Matošková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zašlete, prosím, víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na adresu našeho servisního oddělení spolu s průvodním dopisem a s kontaktem na Vás. Víko odborně přezkoušíme a případně opravíme. Cena opravy se bude pohybovat cca kolem 650,- až 700,- Kč. Na opravě v Praze se můžete dohodnout i v Mechanika Praha, Lukášova 5, 13000 Praha 3. Přejeme Vám hezký den.

Zapékání v remosce

Dita
28.01.2016
Dobrý den,vzhledem k tomu,že s remoskou nemám žádné zkušenosti,tak se chci zeptat,jestli je možné v remosce i zapékat jídlo zalité smetanou?Myslím tím např.kuřecí maso,na to dám nakrájenou cibuli,nastrouhanou nivu a to vše zaliji smetanou a dám zapéct a tomuto receptu podobné "rychlovky".Četla jsem zde,že se v remosce maso nemusí moc podlévat,proto nevím,zda je vhodná právě na jídla zalitá smetanou.Děkuji moc za radu a odpověď.

Re: Zapékání v remosce

Team Remoska
01.02.2016
to [Dita] Dobrý den Dito, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nemusíte se bát zapékání potravin se smetanou. Smetanu a nivu, či jiný sýr, přidejte k pokrmu až na konec, cca 15 minut před dopečením pokrmu. Přejeme Vám hezký den.

Mísa

Vladimíra
28.01.2016
Dobrý den, připojuji se k dotazu pana Jiřího ohledně materiálu mísy. Teflon už taky domů nechci a hliník má přeci jen určitá omezení a výzkumy jsou nejednoznačné. Napadl mě hned keramický povrch, který mám osvědčený na pánvi. Nebo starý osvědčený smalt.Podobný výrobek nabízí Tefal, ale já chci zůstat věrná tradiční české značce. moje remoska Grand už bude mít 25 let, nemůžu si na ni stěžovat.Moje maminka má Remosku cca 35-40 let, funguje - ta má dokonce ještě víko, od kterého lze odpojit kabel - moc šikovné. Jen ta náhradní mísa se smaltem nebo keramikou by se mi hodila. P.S. Proč se nebráníte před Tefalem a Etou? Dělají vyloženě okopírované remosky, u kterých jen něco málo změní a jejich reklama je agresivnější. Předpokládám, že Vám snižují prodej. Vždyť máte na výrobek patent, ne?

Re: Mísa

Team Remoska
01.02.2016
to [Vladimíra] Dobrý den, paní Vladimíro, děkujeme Vám za Váš dotaz. Hliník pro běžné pečení škodlivý není, rozpouští se pouze v kyselém prostředí, proto nedoporučujeme v hliníkových nádobách UCHOVÁVAT kyselé potraviny, jako např. zelí. Není "teflon" jako Teflon®. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou Životnost nepřilnavé vrstvy Teflon® Classic či Teflon® Select, které nanášíme na naše mísy, je 5x vyšší než keramika, která ztrácí své vlastnosti (nepřilnavost, lesk, odolnost proti poškrábání) a praská (mikrotrhlinky). Více informací např. zde: http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma O keramické povrchové úpravě naší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® do budoucna neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

remoska

IVETA
27.01.2016
Dobrý den,nedávno jsme si zakoupili remoskuGRADR22 Teflon. V receptech na vašich stránkách je uvedeno, že lze osmažit cibulku v remosce. Ale ta se přeci nesmí dát na plotnu. Dále bych se ráda zeptala, proč po upečení masa teče zevnitř víka voda. Děkuji I.Marková

Re: remoska

Team Remoska
28.01.2016
to [IVETA] Dobrý den, paní Iveto. Děkujeme Vám za Váš dotaz. Já sama si cibulku osmažím na pánvičce na sporáku a pak ji do Remosky přendám. Při pečení masa v elektrické pečicí míse zn. Remoska® jej nepodlévejte větším množstvím vody(maso samo o sobě obsahuje dostatek vody - sama podlévám maso pouze 2-3 lžícemi vody). Pokud je vody v míse více, přebytečná pára pak není v dostatečné míře odváděna výpustnými ventily a sráží se na spodní straně víka. Po dopečení masa odklopte víko u mísy a nechejte jej vychladnout. Pokud necháte víko přiklopeno na míse s pokrmem, voda se vysráží opět na spodní straně víka a po nadzvednutí víka z mísy voda po víku steče. Vyzkoušejte prosím pečení masa s menším množstvím vody, pokud by problém i nadále přetrvával, zašlete, prosím víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® spolu s průvodním dopisem na adresu našeho servisního oddělení: Remoska s.r.o., Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm. Víko odborně přezkoušíme. V průvodním dopise uveďte prosím i žádost o vrácení poštovného; tato částka Vám bude uhrazena (za předpokladu, že se na zboží vztahuje záruka). Přeji hezký den.

obracečka

Honza
25.01.2016
Prosím o info - jakou obracečku byste mi doporučili na použití v Remosce? Je jich spousta /silikonové, teflonové .../ a já bych si nerad poničil dno. Děkuji. P.S. Jsme s RMS spokojení i když se teprve zaučujeme. Kde lze sehnat receptář?

Re: obracečka

Team Remoska
26.01.2016
to [Honza] Dobrý den, Honzo, můžete použít bez problémů Vámi zmiňované obracečky silikonové i teflonové. Doporučujeme našim zákazníkům zacházet s obracečkami šetrně, tak, aby se nepřilnavý povrch Teflon® nepoškodil. Na našem trhu bychom Vám doporučili tyto kuchařky: "Vaříme v remosce" od autorky Kariny Havlů. Dále potom kuchařku "Remoska v moderní kuchyni" od autorky Ivy Trhoňové. Recepty naleznete i na našich webových stránkách v sekci "Recepty". Spoustu receptů naleznete také na našem FB profilu. V letošním roce plánujeme vydání nové kuchařky. O jejím vydání budeme informovat naše zákazníky jak na webových stránkách, tak na FB profilu. Přejeme Vám, ať se Vám stane naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska® věrnou pomocnicí :-).

dotaz

Micach
24.01.2016
Dobrý den, osmahli jsme v remosce na plynu cibulku. Chtěl jsem se zeptat, jestli se s ní pro jednou mohlo stát něco závažného. Dno vypadá snad v pořádku. Teď jsem se dočetl, že se to nemá. Děkuji za odpověď.

Re: dotaz

Team Remoska
25.01.2016
to [Micach] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pokud jste neshledal na míse žádnou viditelnou deformaci, či závadu, nejspíše k poškození mísy nedošlo. Obecně však nedoporučujeme používat mísy na sporácích a to jak pro krátkodobé, tak i dlouhodobé vaření či smažení. Mísy nemají zesílená dna a mohlo by dojít k jejich deformaci.

oprava

Jarmila Šeblová
21.01.2016
Srdečně zdravím. V roce 2007 jsem dostala k vánocům remosku R12 GRAND s kterou jsem velmi spokojená. Nyní začalo ve víku rachtat a remoska nehřeje. Ptám se,zda je možné poslat remosku k opravě. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Re: oprava

Team Remoska
21.01.2016
to [Jarmila Šeblová] Dobrý den, paní Šeblová, nejspíše došlo k porušení korálkové topné spirály. Zašlete víko Vaši elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na adresu: Remoska s.r.o., Servisní oddělení, Markova 1768, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, spolu s průvodním dopisem, s Vaší adresou a s mobilním tel. číslem. Opravené víko Vám zašleme zpět na dobírku prostřednictvím České pošty, která Vám zašle sms oznam o doručení zásilky na Váš mobilní telefon.

Odnímatelný kabel

Lenka Chourová
19.01.2016
Dobrý den, uvítala bych, kdyby kabel od víka bylo možno po dovaření pokrmu odpojit. Je nepraktické stále s víkem za sebou tahat kabel. U starých typů to tak bývalo. Ještě máme takovou remosku funkční. Moje mamka ji dostala v roce 1962 jako svatební dar. Děkuji za odpověď a přeji hodně spokojených zákazníků.

Re: Odnímatelný kabel

Team Remoska
20.01.2016
to [Lenka Chourová] Dobrý den, paní Chourová, děkujeme Vám za Vaši připomínku, předáme ji našim kolegům, kteří pracují na novém modelu elektrické pečicí mísy zn.Remoska® .

remoska R12 02

Rusková Dagmar
19.01.2016
Dobrý den, prosím o sdělení výše ceny za opravu víka s vyhřívacím tělesem na remosku R12 02. Remoska přestala péci a neudržel ji jistič po 5 letech provozu. Opravař sdělil že je neopravitelná. Je v rozebraném stavu. Remoska byla zakoupená ve Vaší firmě dne 08.08.2010, doklad DV215. Děkují, Rusková

Re: remoska R12 02

Team Remoska
20.01.2016
to [Rusková Dagmar] Dobrý den, paní Rusková, děkujeme Vám za Váš dotaz. Naše společnost má dohodu na provádění záručních a pozáručních opravny pouze se společnosti Mechanika Praha. Předpokládám, že došlo k poruše topní spirály ve víku Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska®; topnou spirálu Vám naše servisní oddělení standardně vymění. Je škoda, že jste ohledně opravy nekontaktovala přímo servisní oddělení naší společnosti Remoska s.r.o.. Pokud nedošlo při pokusu o opravu k poškození dalších částí, pak by se cena opravy měla pohybovat cca kolem 750,- Kč (cena včetně DPH a poštovného).

Dotaz

Peter
18.01.2016
Chcelk by som sa spytat ake teflonove misky a kde si ich mam objednat na retro remosku HUT s priemerom 25 cm, ktore nahradia hlinikove a kde mozno objednat stredovy kominek na vyrobu babovky v remoske

Re: Dotaz

Team Remoska
19.01.2016
to [Peter] Dobrý den Petře, na našem eshopu si můžete objednat mísu M17 Mísa hluboká ORIGINAL Teflon® i středový komínek. Mísa M17 se momentálně vyrábí, bude naskladněna během ćca 14-ti dnů.

Remoska + indukčná platňa

Martina
18.01.2016
Dobrý deň, zdedila som kedysi veľkú remosku s okienkom po prababke. Remoska má minimálne tridsať rokov a stále výborne funguje. Občas mi ale chýba možnosť pred pečením mäsa ho opiecť priamo v mise Remosky na šporáku. Mám indukčnú platňu. Ak vaše Remosky budú mať takúto funkciu tak určite vymením za novú. Prajem pekný deň.

Prasklé sklo ve víku

Hana Máchová
15.01.2016
Dobrý den, je možné vyměnit sklo ve víku REMOSKA ORIGINÁL 500?Případně slepic,či zacelit prasklinu a chybějící kousek skla? Děkuji

Re: Prasklé sklo ve víku

Team Remoska
18.01.2016
to [Hana Máchová] Dobrý den, paní Máchová, děkujeme Vám za Váš dotaz. U modelu Remoska® ORIGINAL 500 Vám prasklé sklo vyměníme. Při výměně skla budeme muset vyměnit i novou topnou spirálu - celková cena za opravu včetně DPH a poštovného se bude pohybovat okolo 650,- Kč.

rovnoměrnost pečení

Marie Nová
13.01.2016
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je u remosky zajištěna rovnoměrnost pečení. Mám starší remosku která peče nerovnoměrně. Když se pěče buchta okraje jsou velmi spálené, spodní část je trochu připálená a v horní části a středu je buchta syrová. Potřebovala bych na kolej náhradu trouby. Podle popisu by byla remoska ideální, ale obávám se špatného pečení buchet. Tutíž mě zajímá jak je to s rovnoměrností pečení aby nedocházelo k připalování okrajů a spodní části. Děkuji za odpověď. Nová

Re: rovnoměrnost pečení

Team Remoska
14.01.2016
to [Marie Nová] Dobrý den, paní Nová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Není z něj zřejmé, jaký typ elektrické pečicí mísy zn. Remoska® vlastníte. Předpokládám, že máte mísu s nepřilnavým povrchem zn. Teflon®. Na našem firemním FB profilu jsme před časem zveřejnili toto foporučení: JAK NA PEČENÍ BUCHET A KOLÁČŮ V ELEKTRICKÉ PEČICÍ MÍSE REMOSKA® S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® V poslední době nám píší hospodyňky, které celý život používaly el. pečicí mísu Remoska® s hliníkovou mísou, kterou nyní vyměnily za nový model povrchovou úpravou Teflon®, že se jim buchty nebo koláče v nové Remosce neupečou ze spodní strany a naopak se připálí na vrchní straně. Hospodyňky byly zvyklé starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA! Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVAT MOUKOU a mísu VYMAZAT JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Věřte, že se Vám pak buchty povedou. Přejeme Vám hezký den.

Recepty

Luboš
06.01.2016
Dobrý den, omlouvám se za triviální dotaz, ale chtěl jsem se zeptat jestli jsou gramáže Vašich receptů na 2L nebo 4L nádobu, nerad bych upekl centimetrovou buchtu :-D Tedy, když mám Remosku Grand, mám násobit krát dva? Děkuji za Vaši odpověď.

Re: Recepty

Team Remoska
08.01.2016
to [Luboš] Dobrý den Luboši, děkujeme Vám za Váš dotaz. Omlouváme se, že v Receptáři, který je uložen na naši www stránkách, není uvedena informace, pro jakou velikost elektrické pečicí mísy zn. Remoska® jsou jednotlivé recepty připraveny. V současné době pracujeme na nových www stránkách, kde již budou recepty obsahovat i tuto informaci. Doporučím Vám kuchařku paní Kariny Havlů "Vaříme v Remosce", ve které naleznete spoustu skvělých receptů.

Remoska smalt/nerez??

Miroslav Krejza
04.01.2016
Dobrý den, zajímalo by mě, proč firma s takovou dlouholetou tradicí už dávno nezačala nabízet Remosky® z opravdu kvalitních materiálů jako například email nebo nerez. Určitě by to většina kupujících uvítala. Teflon má sice určitě své přednosti z hlediska nepřipékavosti, ale jeho použití při vysokých teplotách je sporné a v poslední době stále častěji předmětem diskuzí, zejména při porušení povrchu. Smaltované či nerezové nádobí má prokazatelně vyšší životnost. Pečeme v emailovém pekáči ještě po babičce a nemám dojem, že by se nám to nějak připalovalo. Proč nezkusit něco opravdu nového a nerozšířit sortiment o výše jmenovaný smalt a/nebo šlechtěnou ocel, třeba i za vyšší cenu?

Re: Remoska smalt/nerez??

Team Remoska
05.01.2016
to [Miroslav Krejza] Dobrý den, pane Krejza, děkujeme Vám za Váš názor i za Váš dotaz. Nerez je velmi špatný vodič tepla, z toho důvodu mísy našeho výrobku - elektrické pečicí mísy zn. Remoska® z nerezu nevyrábíme. Není Teflon® jako "teflon". Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index. O změně povrchové úpravy v nejbližší době neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Dotaz

Miloslav David
02.01.2016
Prosím o krátkou info, zda lze použít spodní nádobu remosky,která má plastové úchyty do pečící trouby, popř do jaké teploty. Děkuji za Vaši brzkou odpověď. M. David

Re: Dotaz

Team Remoska
03.01.2016
to [Miloslav David] Dobrý den, děkujeme Vám za Váš dotaz. Nedoporučujeme vkládat spodní mísu s uchy elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) do pečicí trouby. Naše elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) Vám právě pečicí troubu nahradí a ještě ušetříte.

Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Andrea
01.01.2016
Dobrý den, prosím, na spodní straně pečícího víka remoska Grand 22 Teflon mám po 7 měsících používání zcela bílý teflon a v drážce, která přiléhá ke spodní míse, jeví teflonový povrch praskliny. Remosku používám pouze na pečení chleba, na víko tedy nikdy nic nestříká a nebylo nic připečeno. Stran funkce jsem maximálně spokojena. Prosím o Váš názor a návrh dalšího postupu. Děkuji a zdravím. A.

Re: Úplně bílý teflon v pečícím víku remosky R22 Grand

Team Remoska
02.01.2016
to [Andrea] Dobrý den, Andreo, děkujeme Vám za Váš dotaz. Zašlete nám, prosím, víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska(R) spolu s průvodním dopisem a kontaktem na Vás na adresu našeho servisního oddělení. Víko prohlédneme, abychom mohli zjistit možnou příčinu Vámi popisovaného problému. Děkujeme.

Rozdil spotreby

Michal
31.12.2015
Dobry den, Rad bych se zeptal jestli ma te spocitano jaky je rozdil pripravy jidla v remosce a na indukcni plotynce ci jinem podobnem varici v kastolu(panvicce). U trouby uvadite usporu az 80% Dekuji

Re: Rozdil spotreby

Team Remoska
05.01.2016
to [Michal] Dobrý den Michale, děkujeme Vám za Váš dotaz. Srovnání jsme neprováděli. Elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) je nejmenší mobilní troubou; elektrická pečicí mísa zn. Remoska(R) peče, indukční plotýnka vaří.

Remoska

Jokl Robert
24.12.2015
Prosím o informaci zda existuje firma která se zabývá opravou teflonových povrchů (nánosování nového povrchu) pokud možno někde v Libereckém nebo Hradeckém kraji.Děkuji

Re: Remoska

Team Remoska
02.01.2016
to [Jokl Robert] Dobrý den Roberte, upřesněte nám, prosím, Váš dotaz na e-mailovou adresu: info@remoska.cz. Děkujeme Vám.

Re: Keramický povrch

Jiří
21.12.2015
Víte, ono i u tohoto platí, že není keramika jako keramika a hodně záleží na slušném zacházení, pak není z hlediska trvanlivosti o nic horší. Netvrdím, že Váš teflon je špatný, to určitě není, v každé výrobě sa dá vyrobit buďto poctivý výrobek s dlouhou životností, nebo šmejd na rok a Vaše výrobky zase nejsou tak levné aby jste si mohli dovolit výrábět šmejdy. Bohužel teflon nepatří zrovna k mým oblíbeným materiálům v kuchyni, nemá tam co dělat (u profesionálů to platí pro teflon i keramiku) a když už si mám vybrat, keramika rozhodně vítězí, zřejmě tedy zvolím jinou cestu. Každopádně děkuji za přímou odpověď. Jiří

Re: Re: Keramický povrch

Team Remoska
02.01.2016
to [Jiří] Dobrý den, Jiří, děkujeme Vám za Vaši odpověď. Pro naši společnost je kvalita našich výrobků vždy na prvním místě, tím se snažíme odlišit od "podobných" výrobků dodávaných na náš trh. Přejeme Vám hezký nový rok.

Keramický povrch

Jiří
20.12.2015
Dobrý den, neuvažujete do budoucna přidat do sortimentu povrchy ošetřené poctivou keramickou vrstvou? Často potřebuji při vaření přídávat různé octy, nebo vařit se zelím, což pro kontakt s hliníkem není možné a teflon v kuchyni ROZHODNĚ nechci. Teflon je již dávno u kvalitního nádobí přežitý a není to jen otázka módy, ale hlavně špatné odolnosti a tím pádem jsme zpět u jeho nepoužitelnosti, včetně zdravotních rizik při jeho ať už drobném poškození. Nádoby sice prodáváte náhradní, ale je to akorát znevýhodnění zákazníka, nehledě na plýtvání materiálem. V opačném případě se budu nejspíš muset poohlédnout u konkurence, ale byla by to samozřejmě škoda, raději podpořím a dále doporučím kvalitní český výrobek, bude-li kvalitní a schopen držet technologický krok, na což Váš výrobek má, ale hýření barvami je pro uživatele spíš druhořadá záležitost. Vím, že každá inovace obsahuje počáteční investice, ale v tomto případě by byla více než na místě, vzhledem k celosvětovému zájmu o Vaše výrobky. Děkuji. Jiří

Re: Keramický povrch

Team Remoska
21.12.2015
to [Jiří] Dobrý den, pane Jiří, děkujeme Vám za Váš názor. Hliník pro běžné pečení škodlivý není, rozpouští se pouze v kyselém prostředí, proto nedoporučujeme v hliníkových nádobách UCHOVÁVAT kyselé potraviny, jako např. zelí. Není "teflon" jako Teflon®. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon® od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě.Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon® (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U elektrických pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovšem ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Více o Teflonu® (výroba, zásady bezpečného používání, mýty a fakta...) si můžete přečíst na oficiálních stránkách výrobce: http://www2.dupont.com/Teflon/en_US/products/safety/cookware_safety.html nebo na http://www2.dupont.com/PFOA2/en_US/index.htm. Mísy s nepřilnavou povrchovou úpravou Teflon® jsou vhodné pro přípravu všech druhů masa, pro zapékání i pro pečení moučníků a nemusí se vymazávat tukem. Díky nepřilnavému povrchu Teflon® se Vám nic nepřipálí a připravované pokrmy odpovídající zdravé výživě i dietě (příprava bez tuku). Ztráty biologických parametrů (vitamínů a živin) jsou minimální! Životnost nepřilnavé vrstvy Teflon® Classic či Teflon® Select, které nanášíme na naše mísy, je 5x vyšší než keramika, která ztrácí své vlastnosti (nepřilnavost, lesk, odolnost proti poškrábání) a praská (mikrotrhlinky). Více informací např. zde: http://hobby.idnes.cz/keramicka-panev-0ia-/hobby-domov.aspx?c=A131014_145031_hobby-domov_bma O keramické povrchové úpravě naší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® do budoucna neuvažujeme. Přejeme Vám hezký den.

Přerušená topná spirála

Miroslav Šebesta
20.12.2015
Dobrý den, často používáme vaši remosku k velké spokojenosti typ R12 02, avšak nyní přestalo hřát víko. Jak jsem zjistil došlo k přerušení topné spirály. Dodáváte tuto spirálu jako náhradní díl? Děkuji za odpověď a přeji hezký den Miroslav Šebesta

Re: Přerušená topná spirála

Team Remoska
21.12.2015
to [Miroslav Šebesta] Dobrý den, pane Šebesta, náhradní spirálu si můžete objednat na e-mailové adrese: info@remoska.cz. Případně můžete zaslat víko Vaší elektrické pečicí mísy zn. Remoska® na naše servisní oddělení, spirálu Vám vyměníme.

Pečení koláče

Eva Vágnerová
16.12.2015
Dobrý den,chtěla bych se zeptat-jak upéct koláč odspod,peču v nové remocce Grand.Zvrchu je koláč OK,odspoda sice není syrový,ale je bílý(vypadá jako syrový).Doposud jsem pekla vše ve staré menší remosce-s okýnkem,k naprosté spokojenosti.Menší remosku jsem si vždy předehřála..ale teď jsem se dočetla,že ji nedoporučujete předehřívat,takže dávám těsto do studené mísy...poradíte??moc děkuji.

Re: Pečení koláče

Team Remoska
17.12.2015
to [Eva Vágnerová] Dobrý den, paní Vágnerová, děkujeme Vám za Váš dotaz. Pečení v míse s nepřilnavým povrchovým materiálem zn Teflon® se malinko liší od pečení v hliníkové Remosce. Před časem jsem umístili na naše facebookové stránky tuto radu: JAK NA PEČENÍ BUCHET A KOLÁČŮ V ELEKTRICKÉ PEČICÍ MÍSE REMOSKA® S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® V poslední době nám píší hospodyňky, které celý život používaly el. pečicí mísu Remoska® s hliníkovou mísou, kterou nyní vyměnily za nový model povrchovou úpravou Teflon®, že se jim buchty nebo koláče v nové Remosce neupečou ze spodní strany a naopak se připálí na vrchní straně. Hospodyňky byly zvyklé starou hliníkovou mísu vždy vymazat důkladně olejem a vysypat moukou a TO JE U MÍSY S NEPŘILNAVÝM POVRCHEM TEFLON® CHYBA! Elektrickou pečicí mísu Remoska® s nepřilnavým povrchem Teflon® NEVYSYPÁVEJTE MOUKOU a mísu VYMAŽTE JEN MALÝM KOUSKEM MÁSLA NEBO TUKU. Pokud mísu s nepřilnavým povrchem Teflon® vymažete a vysypete vytvoříte tak v míse "film", díky kterému je odvod tepla z mísy na koláč/buchtu snížen a koláče/buchty jsou pak ze spodní strany nepropečené. Po cca 15 až 20-ti minutách položte na koláč nebo buchtu kolečko alobalu nebo pečicího papíru. Jak uvádíme v Návodu k použití, mísu doporučujeme plnit jen do výše šroubů pro uchycení uch, aby nedošlo ke styku potravin s topným víkem a následnému připálení. Věřím, že se Vám, paní Vágnerová koláč povede. Přeji Vám hezké prožití svátků vánočních.

Dotaz

Jana Rosáková
09.12.2015
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné u Vás koupit nádobu z teflonu k remosce staršího typu REMOSKA originál, typ 500. Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

Team Remoska
10.12.2015
to [Jana Rosáková] Dobr den, paní Rosáková, děkujeme Vám za Váš dotaz. K modelu ORIGINAL typ 500 můžete na našem eshopu zakoupit Mísu M17 hlubokou pro ORIGINAL Teflon®.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách