Poradna

Rady a tipy

dotaz na vkládání koláčové formy do remosky

Václav Břicháček
18.05.2014
Prosím o odpověď - lze vložit do remosky nové modelové řady v teflonové úpravě koláč v hliníkové vroubkované formě a je nutné pro ochranu dna remosky chránit teflonové dno pečícím papírem ? Je možné, tak jak se často v receptech doporučuje remosku před vložením formy s koláčem ji předehřát na sucho na plnou pečící tepotu a stačí k tomu doba 10 minut ? Děkuje vám uživatel začátečník. Václav Břicháček

Re: dotaz na vkládání koláčové formy do remosky

Team Remoska
19.05.2014
to [Václav Břicháček] Dobrý den, do mísy můžete vkládat formy, nesmí se však dotýkat pečícího víka. Aby jste zabránil poškození teflonové vrstvy je vhodné vložit na dno pečící papír. Za 10-15 minut se Remoska® vyhřeje na pečící teplotu, není však nutné ji předehřívat. Zákazníkům nedoporučujeme předehřívat topné víko nebo celou Remosku bez potravin.

poděkování

Petra
13.05.2014
Dobrý den,děkuji za odpověď,potřebovala jsem především vědět,zda-li mohu do velké hluboké GRAND vložit i hlubokou ORIGINAL,jestli bude těsnit.Super,že to jde,to je pro mne velmi užitečné zjištění :-) Děkuji. P.

Švédsko

Jana Roupcova
12.05.2014
Dobry den, ráda bych remosku koupila kamaradce do Svedska. Muzete, prosim, napsat, jestli lze koncovku/pripojeni do zasuvky ve Svedsku pouzit, aby byla remoska plne funkcni? Bojim se, aby sel darek pouzit... Nebo umite pripadne remosku prizpusobit, aby nebyl problem? V Anglii jsou napriklad zasuvky uplne jine, ale ve Svedsku jsem jeste nebyla, tak nevim... Dekuji predem za odpoved Pekny den, Roupcova

Re: Švédsko

Team Remoska
15.05.2014
to [Jana Roupcova] Dobrý den, el. pečící mísa Remoska® je vyráběna se zástrčkou, kterou lze použít ve většině evropských zemí. Použití Remosky ve Švédsku by nemělo být problémem.

dík za radu

melantrich
07.05.2014
Děkuji za radu, určitě to zkusím zítra při pečení.

oprava víka remosky

Ludmila
06.05.2014
Prosím o radu , víko zapnuto v zásuvce - červené světýlko svítí - víko však nehřeje a tedy nepeče , proč ? Dodávám , že při pohybu s víkem je slyšet "rachot" čehosi uvnitř ... Má smysl opravit a za kolik Kč ? Děkuji za vaši odpověď , L.

Re: oprava víka remosky

Team Remoska
07.05.2014
to [Ludmila] Dobrý den, pravděpodobně se jedná o vadnou topnou spirálu. Zašlete prosím víko spolu s průvodním dopisem na naši adresu a my Vám spirálu vyměníme. Cena opravy se pohybuje od 550,- do 650,- Kč.

propečení ode dna

melantrich
06.05.2014
Nedaří se mi propéci moučník až na dno ve starším druhu remosky. Zůstává na spodní části bílý? Máte pro mne radu? Děkuji

Re: propečení ode dna

Team Remoska
06.05.2014
to [melantrich] Dobrý den, zkuste prosím po 15 minutách pečení těsto zakrýt kolečkem z alobalu a pokud máte mísu teflonovou, tak zkuste pro vymazání použít jen minimum oleje. Pokud je na dně mísy příliš velká vrstva tuku, těsto se nepropeče.

Remoska R21

Pavel Kučera
05.05.2014
Děkuji vám za rychlou odpověď. Šroub už je zpět na místě a těším se na první pokusné vaření. Bylo by možná vhodné pro laiky mého typu uvést v návodu, že jeden šroub je slepý právě z důvodů uvedených ve vaší odpovědi.

Re: Remoska R21

Team Remoska
06.05.2014
to [Pavel Kučera] Dobrý den, děkujeme za upozornění a vzhledem k tomu, že nejste první, kdo měl podobný dotaz, je možné, že se tato informace již brzy objeví v našem návodu k použití.

napodobenina

Oldřich Brabenec
05.05.2014
už jsem si tedy Váš výrobek objednal na T.s.Bohamia.

dotaz-srovnání

Oldřich Brabenec
05.05.2014
Můžete porovnat Vaše výrobky s například s výrobkem Hrnec elektrický Tefal SK500538 Uniflex? Můžete uvést výhody Vašich výrobků, a argument proč koupit Váš výrobek a ne výrobek od Tefalu? Děkuji.

Re: dotaz-srovnání

Team Remoska
05.05.2014
to [Oldřich Brabenec] Dobrý den, výrobek, o kterém píšete je napodobeninou naši el. pečící mísy Remoska® a proto se k tomuto dotazu nebudeme vyjadřovat.

Remoska R21

Pavel Kučera
05.05.2014
Dobrý den! Dnes jsem koupil váš nový typ remosky R21(400W). Při kontrole výrobku jsem zjistil, že jeden z otvorů na odvod páry na topném víku (jeho spodní část s drážkou na šroubovák) je špatně provrtaná (nedovrtaná), tudíž nefunkční. Jsem schopen si uvedenou součást dovrtat a zprůchodnit. Nebo kvůli záruce musím zpět do obchodu, reklamovat, odesílat k vám a čekat na vyřízení opravy od vás ??? Podotýkám, že cesta do obchodu je finančně i časově nerentabilní. Poradíte ???

Re: Remoska R21

Team Remoska
05.05.2014
to [Pavel Kučera] Dobrý den, určitě nic neprovrtávejte ani výrobek nevracejte k reklamaci. Model R21 ORIGINAL je vyráběn se 3 šrouby dutými a 1 zaslepeným a to proto, aby v Remosce zůstala optimální teplota pro pečení.

Dostupnost Remosky

Jaroslav Mílek
03.05.2014
Prosám o sdělení jestli také vyrábíte Remosky pro proud 110 V/50-60 Hz pro vývoz a zda jsou vaše remosky dostupné ke koupi i v Kanadě.Děkuji. S pozdravem J.Milek

Re: Dostupnost Remosky

Team Remoska
05.05.2014
to [Jaroslav Mílek] Dobrý den, el. pečící mísu zn. Remoska® pro napětí 110 V nevyrábíme, proto si ji nemůžete zakoupit u nás ani v zahraničí.

Počet vrstev Teflonu nyní a u nových modelů 2014

Zdeněk
03.05.2014
A.: Parametry povlaku Teflon - počet vrstev, maximální bezpečná teplota a životnost: a/ U nyní nabízených nových modelů z roku 2013, b/ U chystaných modelů v letošním roce 2014. B.: Dostupnost a parametry Vašich nových Remosek 2014. Děkuji Vám za Vaší ochotu odpovědět na mé dotazy, s pozdravem Zdeněk, 3.5.2014

Re: Počet vrstev Teflonu nyní a u nových modelů 2014

Team Remoska
16.05.2014
to [Zdeněk] Dobrý den, u nyní nabízených el. pečících mís Remoska® je aplikován dvouvrstvý antiadhezivní povrch Teflon® DuPont Classic, jehož maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U el. pečících mís Remoska® je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod.. Životnost je také ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast). Realizujeme nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu ( 3 až 4 vrstvy) pro stávající provedení el. pečících mís Remoska®.

dotaz

jindra
02.05.2014
mám obě vaše remosky a když peču lité těsto v hliníkové ,nízké- velké - remosce -je sice těsto brzy upečené, ale hrozně moc suché A TO VŽDY PŘIKRYJI ALOBALEM ZA 15 MINUT .Ve vysoké teflonové - velké - není zase dobře propečené a ze spodu dost světlé.Prosím poradíte nám ,jistě to bude zajímat i ostatní DĚKUJI VÁM

Re: dotaz

Team Remoska
03.05.2014
to [jindra] Jediné co Vám mohu poradit je, že i v hluboké teflonové míse zakryjete těsto alobalem, aby se Vám lépe propeklo nebo použijete hliníkovou mísu hlubokou, která je pro pečení těst ideální. Právě v ní ženy nejčastěji připravují koláče, buchty, bublaniny a chléb. Remoska® s povrchovou úpravou hliník lépe rozvádí teplo a proto je pro pečení sladkých pokrmů vhodnější.

REMOSKA Original R 21

Hana
29.04.2014
Dobrý den, v dubnu jsem dostala remosku R21, tak jsem tedy úplný začátečník. Prosím poraďte. Některé recepty uvádějí, že máme opéct cibuli, či opéct maso a pak pokračovat dále v přípravě jídla. To tedy znamená, že do remosky dám tuk a cibuli, přikolpím, pak zase odklopím a zamíchám atd? Děkuji za odpověď.

Re: REMOSKA Original R 21

Team Remoska
03.05.2014
to [Hana] Dobrý den, ano, můžete to provést právě tak. Na trošce oleje opéci cibuli, není nutné víko odklápět a promíchávat, protože díky teflonovému povrchu se Vám cibule nepřipálí a na cibuli vložit maso. Můžete také vložit cibuli i maso zároveň a péci je společně.

smažení v remosce

Radmila Řezáčová
28.04.2014
Dobrý den, remosku jsem zakoupila minulý týden a o víkendu chtěla vyzkoušet, možná jsem zvolila nesprávné jídlo do remosky, ale zkoušela jsem v ní péct bramboráky a smažit květák, bohužel vše trvalo přes hodinu, je to běžný čas? Předem děkuji za odpověď.

Re: smažení v remosce

Team Remoska
03.05.2014
to [Radmila Řezáčová] Dobrý den, pokud máte ráda pokrmy více propečené, musíte počítat s delší dobou pečení. Běžná doba pečení je však 45-60 minut. Například karbanátky jsem v Remosce pekla 55 minut a byly propečené dobře. Na našem Facebooku naleznete několik receptů, kde je uvedená i doba pečení. Pokud s vařením v Remosce začínáte, možná Vám tyto tipy pomůžou dobu pečení lépe odhadnout.

remoska a náhradní díly

Petra
25.04.2014
Dobrý den, mám velkou remosku typ Grand 110S (doufám, že je to správně), ráda bych dokoupila nový kabel i se zásuvkou a vypínačem na ní, také si nejsem jista, která teflonová mísa z nabídky do ní bude pasovat. U konkurence ETA jsem viděla Pečenku typ 0133 s velmi praktickým hranatým tvarem. Neuvažujete o rozšíření sortimentu? Děkuji....Petra

Re: remoska a náhradní díly

Team Remoska
25.04.2014
to [Petra] Dobrý den, je nám líto, ale přívodní kabely pro typ IIS GRAND již nemáme skladem. Pokud jde o mísu můžete si na našem e-shopu zakoupit mísu s označením M13 Mísa hluboká GRAND Teflon®. Tuto mísu lze použít k Vašemu typu Remosky.

Remoska

Hela
24.04.2014
Dobrý den, remosku si pomatuji od babičky. Pekla v ní všechno - buchty i celé kuře. Slyšela jsem, že z důvodu úspornosti se ztratila schopnost vytvořit "zlatou kůžičku" a prodloužením doby pečení dochází k vysušení. Existuje tento problém ? Jakou velikost zvolit při požadavku upéct celé kuře (častěji vařim jen pro dva). Děkuji.

Re: Remoska

Team Remoska
28.04.2014
to [Hela]Dobrý den, k problému, o kterém píšete nedochází. Remoska® je nyní úspornější, ale ne na úkor kvality pečení. Nový model je vyroben ze silnějšího materiálu a je odstraněno sklo, takže únik tepla je minimální. Proto jsme si mohli dovolit snížit příkon o dalších 70 W (model ORIGINAL) a Remoska® stále peče výborně. Celé kuře, pokud jej rozdělíte na 2 půlky, můžete péci i v modelu ORIGINAL (objem 2 l). Model R21 ORIGINAL je počítán pro 2-3 porce.

R 21 ORIGINÁL Teflon

Jiří
19.04.2014
Dobrý den, je možné k termosce R 21 zakoupit nižší spodní formu, než dosavadní forma 10 cm.Děkuji Jirka.

Re: R 21 ORIGINÁL Teflon

Team Remoska
23.04.2014
to [Jiří] Dobrý den, nízké mísy k novým modelům R21 a R22 jsou nyní ve výrobě. Předpokládáme, že dostupné budou v květnu.

náhradní mísa

Marcela Brabcová
18.04.2014
texthttp://www.remoska.cz/captcha/89.png Dobrý den, chci se zeptat, zda lze ještě objednat mísu k remosce Originál R 01, poslední horní okraj průmer 25 cm, ev. jaké má číslo a kde ji jidne případně sehnat. Děkuji 18.4.2014

Re: náhradní mísa

Team Remoska
23.04.2014
to [Marcela Brabcová] Dobrý den, náhradní mísy ke starým modelům lze zakoupit na našem e-shopu. K typu, který vlastníte si můžete zakoupit mísu s označením M17 Mísa hluboká ORIGINAL Teflon® za cenu 760,- Kč včetně poštovného.

Zkušenost

Jana
15.04.2014
Remosku jsme dostali jako svatební dar. Ta samá nám slouží od r. 1961 k všeobecné spokojenosti. Remosku měla moje matka i moje tchyně. My jsme moc na buchty nebyli, ale babky pekly všechno. Tchyně i různé housky a dokonce i trochu vánočního cukroví. A ty Remosky po nich jsme nevyhodili. Sloužily našim známým na chalupě. A to nejpodstatnější: ta naše nám slouží už 51 let a stála 150,- Kčs (slovy: jednostopadesát)! No nemějte ji rádi!

Remoska® ORIGINAL hliník DOPRODEJ

Karel
14.04.2014
jaké topné těleso ma tato remoska? (drát v korálkách nebo tyč)

Re: Remoska® ORIGINAL hliník DOPRODEJ

Team Remoska
23.04.2014
to [Karel] Dobrý den, do nových modelů R21 a R22 montujeme tyčové topné spirály.

bábovka

Klára
14.04.2014
Dobrý den, chtěla bych v teflonové remosce upéct bábovku a proto bych se ráda zeptala, zda je možné do remosky vložit pečící formu (hliníkovou) nebo bábovku raději upéct jen v remoskové míse? Děkuji za odpověď

Re: bábovka

Team Remoska
23.04.2014
to [Klára] Dobrý den, do mísy je možné vkládat různé formy, ať už z hliníku nebo ze silikonu, nesmí se však dotýkat pečícího víka. Je potřeba také počítat s delší dobou pečení. Bábovku lze péci i přímo v míse, na našem e-shopu si můžete zakoupit středový kužel, který je vhodný pro pečení bábovek.

typ 500

katka
12.04.2014
Dobry den. Prosim o radu v objednani hluboke misy na starsi typ 500 (oznaceni a cena). Nizka misa je M17 (jestli jsem to dobre vycetla z vasich odpovedi), ale potrebovala bych koupit hlubokou. Moc dekuju za odpoved.

Re: typ 500

Team Remoska
14.04.2014
to [katka] Dobrý den, pokud si přejete ke staršímu typu Remosky 500 dokoupit mísu hlubokou, tak zvolte mísu M17 ( hluboká ORIGINAL Teflon®). Její cena je 760,- Kč včetně poštovného. Mísa nízká ORIGINAL Teflon® má označení M18.

remoska povrch

J.Janálová
25.03.2014
Dobrý den, ráda bych si koupila náhradní spodní díl remosky. Který vnitřní povrch je kvalitnější a zdravější vůči potravinám ? Hliník nebo teflon ? Děkuji, JJ

Re: remoska povrch

Team Remoska
25.03.2014
to [J.Janálová] Dobrý den, obě povrchové úpravy (Teflon® i hliník) jsou zdravotně nezávadné. Pokud jde o hliník, tak pro běžné pečení škodlivý není. Hliník se rozpouští pouze v kyselém prostředí, proto nedoporučujeme v hliníkových nádobách uchovávat kyselé potraviny, jako např. zelí. Také záleží, co chcete v Remosce připravovat. Hliníkové mísy jsou vhodné pro pečení moučníků a chleba, musí se však vymazávat tukem a vysypávat moukou.Mísy s povrchovou úpravou Teflon® jsou vhodné pro přípravu všech druhů masa, pro zapékání i pro pečení moučníků a nemusí se vymazávat tukem. Díky nepřilnavému povrchu Teflon® se Vám nic nepřipálí.

doplňky k remosce

Jana
22.03.2014
Mám dotaz: na anglickém videu jsem viděla doplněk, který rozdělil vnitřní prostor remostky na dvě části, proč není v české nabídce? Děkuji

Re: doplňky k remosce

Team Remoska
24.03.2014
to [Jana] Dobrý den, toto příslušenství si nechává pro své zákazníky vyrábět firma Lakeland a zakoupit si je můžete pouze v jejich obchodech v Anglii nebo přes jejich katalog.

remoska poradna

M.Janů
19.03.2014
Mám remosku starou asi 20 let. Je spotřeba elektrické energie stejná jako u nových remosek_? Děkuji M.Janů

Re: remoska poradna

Team Remoska
20.03.2014
to [M.Janů] Dobrý den, u všech starých modelů byla spotřeba el. energie vždy 500 W u modelů ORIGINAL (2 l) a 650 W u modelů GRAND (4 l). Nové modely R21 a R22 mají spotřebu nižší. R21 ORIGINAL Teflon® má spotřebu pouze 400 W a model R22 GRAND Teflon® má spotřebu 580 W.

barva plastů nové remosky

kuřáková
14.03.2014
dostala jsem informaci že se vyrábí remoska v barevné kombinaci plastů s červenou /tu jsem viděla/a zelenou barvou,je to pravda a je už v nabídce?

Re: barva plastů nové remosky

Team Remoska
17.03.2014
to [kuřáková] Dobrý den, plasty v zeleném provedení byly vyrobeny pouze v testovacím množství, proto tyto modely nejsou uvedeny v naší nabídce. Pokud však máte o zelenou variantu zájem, napište prosím na info@remoska.cz

remoska R21, R22 Grand

martin
11.03.2014
Dobry den, Remosky R21 a R 22 Grand budete ponukat aj v hlinikovom prevedeni? Dakujem

Re: remoska R21, R22 Grand

Team Remoska
17.03.2014
to [martin] Dobrý den, nové modely R21 a R22 bude možné zakoupit i v hliníkovém provedení. Nyní však pracujeme na technologii povrchové úpravy a tak o dostupnosti těchto modelů budeme naše zákazníky informovat v aktualitách.

náhradní mísa

Stanislava Červenková
10.03.2014
Dobrý den, mám starou funkční remosku typ HUT 02. Chtěla bych teflonovou mísu, jakou mám objednat, aby k víku "pasovala"? je možné použít i nový podstavec? Vnitřní průměr staré hliníkové mísy při horním okraji je 24 cm. kdy přece jen víko nepasovalo, je možno mísu vrátit? Bylo by možno do nové mísy použít i "kužel" na bábovku? Děkuji za odpověď. S pozdravem Červenková

Re: náhradní mísa

Team Remoska
10.03.2014
to [Stanislava Červenková]Dobrý den, k remosce typ HUT si můžete zakoupit mísu M17 hlubokou ORIGINAL Teflon®, její průměr je 24 cm. Můžete si také zakoupit stojan S21, který lze použít i pod staré modely mís a komínek, který lze vložit do hlubokých mís starých i nových modelů. Pokud jde o vrácení zboží, tak nepoškozené a nepoužité zboží v originálním nepoškozeném obalu můžete vrátit ve lhůtě 14 dnů od jeho převzetí.

dotaz na náhradní díl - sklo

Šajtar Jaromír
06.03.2014
Vážení - Remosku úspěšně provozuji už 3O-4O roků. Asi 2x byla vyměněna spirála, ale jinak vše OK. A nějak mi víc řada jídel chutná více než z "kastrolu". Ale ...pekl jsem kuře /to je z remosky výborné/ a nad rozpálenou remoskou jsem přenášel konvici s vodou... voda ukápla na kontrolní sklo a ....bylo po pečení. Sklo prasklo a roztříštilo se. Jedná se o sklo Asi o průměru do 13,5 cm. Prosím, je možno sehnat náhradní sklo. Děkuji jaromír/

Re: dotaz na náhradní díl - sklo

Team Remoska
06.03.2014
to [Šajtar Jaromír] Dobrý den, náhradní díly (včetně skla) si můžete u nás zakoupit. Zašlete prosím objednávku na info@remoska.cz a my Vám zboží zašleme na dobírku.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách