Poradna

Rady a tipy

remoska original 2l

Bezdekova
11.02.2014
Dobrý večer,rozbila se mi remoska original na 2l,chtěla jsem si koupit novou,ale zjistila jsem,že vyrábíte nový typ bez skleněného průhledu.Pokud si koupím nový typ,dá se k ní použít stará mísa?Děkuji.

Re: remoska original 2l

Team Remoska
12.02.2014
to [Bezdekova] Dobrý den, mísy starých modelů nelze použít k novým modelům pečících vík.

N. Rauchová

Jméno
07.02.2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda vyrábíte také remosky s jiným vnitřním povrchem než teflonovým. Nepřipravujete alespoň v budoucnu výrobu jiných než teflonových? Děkuji.

Re: N. Rauchová

Team Remoska
08.02.2014
to [Jméno]Dobrý den, v současné době vyrábíme el. pečící mísy zn. Remoska® pouze s povrchovou úpravou Teflon®. Nepřilnavá vrstva Teflon® od firmy DuPont vykazuje vynikající vlastnosti jako je nepřilnavost, odolnost proti poškrábání a životnost. To jsou důvody, proč zatím neplánujeme úpravu jiným povrchem .

Podstavec k remosce

Zdena R.
06.02.2014
Dobrý den, je možné použít ke starému typu remosky (REMOSKA ORIGINÁL TYP 500)plastový podstavec nabízený v Eshopu? Děkuji za odpověď. ZR

Re: Podstavec k remosce

Team Remoska
08.02.2014
to [Zdena R.] Dobrý den, plastový stojan S21 můžete použít pod mísu el. pečící mísy Remoska® typ 500.

remoska na hranolky

Hana
06.02.2014
Dobry den, chtěla jsem zeptat jaké hranolky jsou nejlepší v remosce, nějak se mi nechce pect. Tak potřebuji rádu. děkuji

Re: remoska na hranolky

Team Remoska
08.02.2014
to [Hana] Dobrý den, doporučujeme použít hranolky, které jsou určeny pro pečení v troubě.

mísa

Jana Nikolová
02.02.2014
Dobrý den, proč nevyrábíte mísy nerezové? Uvažujete o tom?

Re: mísa

Team Remoska
03.02.2014
to [Jana Nikolová] Dobrý den, o výrobě nerezových mís neuvažujeme, protože nerez je (na rozdíl od hliníku) velmi špatný vodič tepla.

Myčka

Laďa
28.01.2014
Dobry den. Je mozno časti remosky mýt v mycce?

Re: Myčka

Team Remoska
28.01.2014
to [Laďa]Dobrý den, v myčce na nádobí můžete mýt pouze mísu a stojan.

Pouziti alobalu

Michaela Lukesova
26.01.2014
Dobry den, zakoupila jsem si Remosku Grand ,4 litry s teflonovym povrchem a chtela bych se zeptat jestli v ni muzu pouzivat pri peceni masa alobal a jestli ano jestli neni lepsi pod alobal, tedy na dno remosky dat napr.pecici papir, aby se teflon nijak neposkodil.Dekuji predem za odpoved, s pozdravem Michaela

Re: Pouziti alobalu

Team Remoska
28.01.2014
to [Michaela Lukesova]Dobrý den, alobal můžete použít, obvykle se vkládá nahoru na pokrm, aby se shora nepřipálil. Pokud chcete chránit Teflon® před poškozením, můžete na dno vložit pečící papír.

Remoska

Jindřich Vrána
21.01.2014
Zdravím. Jakákoliv úprava jídla v remosce nemá chybu. Nedám dopustit. Lituji všechny, kteří remosku nemají. Zajímalo by mne, jestli se dělá také mísa do remosky s keramickým vnitřkem. Děkuji

Re: Remoska

Team Remoska
31.01.2014
to [Jindřich Vrána]Dobrý den, povrchovou úpravu keramikou neprovádíme, protože povrchová úprava nepřilnavou vrstvou Teflon® od firmy Du Pont vykazuje mnohem lepší vlastnosti (nepřilnavost, odolnost proti poškrábání, životnost).

PŘIKRYLOVÁ

MARCELA
19.01.2014
DOBRÝ DEN,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT,ZDA JE MOŽNÉ KOUPIT NOVOU MÍSU S UCHY KE STARÉ HLINÍKOVÉ REMOSCE.BOHUŽEL ZNAČKU NEZNÁM,MÁM JI 28 LET.VÍKO JE FUNKČNÍ.MÍSA MÁ PRŮMĚR 32CM,VÝŠKU ASI 10CM.JE HLINÍKOVÁ,CHTĚLA BYCH JI VYMĚNIT ZA TEFLONOVOU.ZA ODPOVĚĎ PŘEDEM DĚKUJI

Re: PŘIKRYLOVÁ

Team Remoska
20.01.2014
to [MARCELA] Dobrý den, nový model mísy s uchy nelze použít ke starým typům pečících vík. Můžete si však objednat mísu bez uch GRAND typ M13. Pro více informací a objednání prosím pište na info@remoska.cz

Vaření polévky, vaření luštěnin

p.
19.01.2014
Dobrý den, je možno v remosce připravovat polévky, a jakým způsobem, dále zda je možno připravovat luštěniny, např. čočku na kyselo, hrachovou kaši apod. ? Jak dlouho vaření luštěnin trvá? Děkuji

Re: Vaření polévky, vaření luštěnin

Team Remoska
20.01.2014
to [p. ] Dobrý den, v el. pečící míse Remoska® můžete připravit polévku i luštěniny, ale vzhledem k tomu, že tyto pokrmy je nutné míchat (zvláště po zahuštění jíškou), musela byste stále odklápět víko a čas vaření by se výrazně prodloužil.

Remoska

Petr
17.01.2014
Dobry den mame Remosku typ R 1200 chci se zeptat ci sa da v Remoske pect domaci chleba a ci mate recept na kynuty a nekynuty chleb.Dekuji

Re: Remoska

Team Remoska
20.01.2014
to [Petr] Dobrý den, v el. pečící míse Remoska® můžete upéct i chléb. Můžete využít recept: http://www.tradicnirecepty.cz/prilohy/chleba-z-remosky/ . V příštím měsíci se objeví recept na škvarkový chléb na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/pages/REMOSKA/227439793989093

Dotaz:

Kyslingerová Danuša
17.01.2014
Som zo Slovenska a chcela by som si kúpiť Remosku ale dlho som to odkladala a teraz som zistila že prechádzate na nový typ, ja by som chcela ten starší typa viem že neposielate dobierky na Slovensko ale to by som vedela zariadiť. Môj dotaz je vlastne ten že ktorú by ste mi viac doporučili hliníkovú alebo teflónovú a či k hliníkovej o primere 24 cm sa dajú dokúpiť náhradné mihy plytká a hlboká viem že ich máte ale či sú použiteľné k vyhrievaciemu vrchnáku čiže či to vlstne sedí aby som nekúpila niečo čo by som nakoniec nemohla využívať.

Re: Dotaz:

Team Remoska
20.01.2014
to [Kyslingerová Danuša] Dobrý den, pokud chcete průměr 24 cm, tak máte na mysli typ Original. Starý model tohoto typu je již k dostání pouze v provedení hliník. K typu R1100 Original hliník si můžete dokoupit náhradní mísy a to jak hliníkové, tak teflonové, hluboké i nízké.

Remoska Tefal 4l

Šárka
16.01.2014
Dobrý den, zakoupila jsem si remosku Tefal 4l. Chtěla bých vědět, jakým způsobem v remosce péci moučníky - jak předehřívat remosku / na moučníky a pod. / či ne a pokud ano zda-li celou, nebo pouze víko.Zkoušela jsem v tom piškotový moučník, ale byl dle mého názoru nízký a ze spodu hodně světlý. Dále pak jak v remosce ,, Grilovat " . Existují vebové stránky pouze s recepty z remosky rozdělené klasicky - moučníky, maso, těstoviny ... Děkuji Šárka

Re: Remoska Tefal 4l

Team Remoska
17.01.2014
to [Šárka] Dobrý den, elektrický hrnec Tefal není naším výrobkem. Pokud Vás zajímá, jak jej používat, obraťte se na výrobce.

zapekaní

lucy
14.01.2014
Dobrý den,chci se zeptat,ako dlho mam pect francouzsky brambory myslím tym minuty.mam remosku hlinikovu 4litry a je to typ R 12 00,nemam sni skusenosti takže nevím ako dlouho mam zapekat testoviny alebo brambory atd.dekuji za odpoved

Re: zapekaní

Team Remoska
15.01.2014
to [lucy] Dobrý den, francouzské brambory (pokud je připravujete z předvařených brambor) můžete péct zhruba 45 minut, těstoviny pak 30 minut.

Dotaz

Eva Netopilová
13.01.2014
Dobrý den, koupila jsem si na inzerát starší remosku originál, DPMP Český Brod, 120V 500 W typ 500, průměr 24 cm, bohužel, nehřeje. S prodávajícím se nelze dohodnout na vrácení, ačkoliv jsem za ni zaplatila poměrně hodně. Nevím samozřejmě o jakou závadu se asi jedná, teprve nyní jsem si všimla v nápisu těch 120 V, napadlo mne že to také možná způsobilo problém, všude je samozřejmě 220 V. Lze tento typ u Vás nechat opravit a kolik prosím by to cca stálo? Děkuji předem za odpověď, Eva Netopilová

Re: Dotaz

Team Remoska
14.01.2014
to [Eva Netopilová]Dobrý den, zašlete prosím pečící víko i s přívodním kabelem na naši adresu a my víko přezkoušíme, popř. opravíme. Můžeme vyměnit topnou spirálu, ale pokud bude problém v přívodním kabelu, nevyměníme jej, protože kabely již nemáme. Cena oprav se pohybuje od 500-800,- Kč včetně poštovného.

nahradne formy

Monika
26.12.2013
Dobry den chcela by som sa opytat, ci k novo uvedenemu typu remosiek R22/R21 bude mozne neskor kupit i ine typy misy (plytsia). Dakujem za odpoved.

Re: nahradne formy

Team Remoska
01.01.2014
to [Monika]Dobrý den, na výrobě nízkých mís k novým modelům R21 a R22 se pracuje, o jejich dostupnosti Vás budeme informovat na našich webových stránkách.

Remoska R21 original 2l

Josef Vejdelek
11.12.2013
Dobry den,jsme dlouholetymi spokojenymi uzivateli starych typu remosek.Ted uvazujeme zakoupeni noveho modelu R21 a mame obavu,zda vyznamne snizeni prikonu na 400W nevede k prodlouzeni delky peceni.Prosim o Vase stanovisko.Predem dekuji.

Re: Remoska R21 original 2l

Team Remoska
12.12.2013
to [Josef Vejdelek] Dobrý den, mohu Vás ujistit, že snížení příkonu, nemá vliv na délku pečení. Nové modely jsou bez skla a tak nedochází ke zbytečným únikům tepla a mísy jsou vyrobeny z materiálů o větší tloušťce, což přispívá k lepšímu přenosu tepla a proto jsme mohli snížit spotřebu o 70 W.

Londín kupa Remosky

Peter Kalina
12.11.2013
Dobry den, moj priatel teraz pracuje v Londíne. Ma namietky voci tamojsej strave. Chcem mu odporucit Remosku Grand. Na Vasom web je inf. o predaji v Anglicku /Lady Milena/. Prosim Vas kde je v centralnom Londíne predajna alebo ako by si ju mohol v anglicku kupit. P.K.

Re: Londín kupa Remosky

Team Remoska
13.11.2013
to [Peter Kalina] Dobrý den, v Londýně si můžete el. pečící mísu Remoska® zakoupit v obchodě Lakeland v Brent Cross Shopping Centre nebo si ji objednat na http://www.lakeland.co.uk/

dotaz

jarmila
11.11.2013
Dobrý den, ráda bych si koupila remosku, kterou bych chtěla používat výhradně v USA. Je možno si takovou objednat.Děkuji za odpověď. Jarmila

Re: dotaz

Team Remoska
12.11.2013
to [jarmila] Dobrý den, u nás si můžete objednat el. pečící mísu značky Remoska® určenou i pro US trh. Pro více informací a objednání pište na info@remoska.cz

Nová mísa pro HUT

Pospíšilová
09.11.2013
Dobré odpoledne, objevila jsem starou remosku, která má plně funkční víko. Hliníková mísa je ale velmi potlučená. Proto se chci zeptat, zda sedí "hliníková mísa hluboká pro ORIGINAL" na staré typy remosek (konkrétně HUT). Děkuji.

Re: Nová mísa pro HUT

Team Remoska
11.11.2013
to [Pospíšilová] Dobrý den, hliníkovou mísu pro Original lze použít i ke starému typu pečícího víka označení HUT.

remoska vyhazovala pojistky

Šmonová
08.11.2013
Dobrý den, mám rok remosku, byla jsem s ní velmi spokojená, minulý týden najednou při vaření vyhodila pojistky. Pak ještě několikrát. Včera jsem ji chtěla zabalit na reklamaci a poslat do KASY, kde jsem ji koupila, vyzkoušela jsem ji ještě před tím, a nic. Fungovala. Jak dál postupovat? Mám ji i tak reklamovat? V čem by mohl být problém? Děkuji za odpověď. Šimonová

Re: remoska vyhazovala pojistky

Team Remoska
11.11.2013
to [Šmonová] Dobrý den, zašlete prosím víko spolu s průvodním dopisem a záručním listem na naši adresu a my Vám víko přezkoušíme, popř. opravíme. Problém bude zřejmě v topné spirále nebo v přívodním kabelu.

dotaz

Anna Červená
04.11.2013
Dobrý den, máme na chatě remosku, ale je minimálně 30let stará a potřebovala bych novou šňůru, přímo u rukojeti byl na kabelu vypínač, což je pohodlné... je šance to někde sehnat? Moc děkuji za radu.

Re: dotaz

Team Remoska
05.11.2013
to [Anna Červená] Dobrý den, je nám líto, ale tento typ přívodního kabelu již nemáme.

vaření-pečení

Jirka
01.11.2013
Zdravím, objednal jsem si hliníkovou Remosku na 4l a k ní ještě nízkou mísu, chci se jen zeptat, lze v Remosce uvařit třeba guláš? Předpokládám, že by na něj byla lepší hluboká mísa, ale nejasné je mi, zda při pečení - třeba tvarohového koláče (na což bych já použil tu nízkou mísu) je lepší dno vyložit pečícím papírem, nebo zda je to jedno - nechci mít vršek připálený a spodek nedopečený. Už jsem viděl trik s alobalovým kolečkem položeným na povrch. V čem jsou vlastně výhody nízké a vysoké mísy - která je lepší na co? Dá se uvařit guláš v nízké míse pro dvě osoby a v hluboké pro čtyři stejně kvalitně? A totéž i o tom koláči - je lepší péct koláč v nízké, nebo ve vysoké míse? Díky - už se na Remosku těším, snad mě vaření zase začne bavit...

Re: vaření-pečení

Team Remoska
04.11.2013
to [Jirka] Dobrý den, v el.pečící míse značky Remoska® lze uvařit i guláš, doporučujeme jej vařit v míse hluboké. Recepty a postup naleznete v našem receptáři, jsou to recepty číslo 231, 232, 233, 234 a 235. Nízké mísy obecně doporučujeme používat pro pečení pizzy, plátků masa, zapékání toustů či pečení nízkého koláče. Hluboké mísy se používají pro pečení a zapékání vyšších pokrmů jako např. zapékané brambory, rizoto, kuře... Nízký koláč můžete upéct i v nízké míse(lépe však použít hlubokou), pokud máte hliníkovou, vymažte ji a vysypte moukou nebo použijte pečící papír. Po 10-15 minutách doporučujeme zakrýt pokrm kolečkem z alobalu.

Teflonova VS Hlinikova

Milos
06.07.2013
dobry den nikde na strankach som nenasiel vysvetlenie v com je rozdiel medzi hlinikovou a teflonovou Remoskou. viete mi to v strucnosti vysvetlit? aky je v tychto dvoch modeloch rozdiel, ktory pouzit na co. zvazujem kupu a neviem sa rozhodnut ktory z tychto dvoch. Dakujem.

Re: Teflonova VS Hlinikova

Team Remoska
09.07.2013
to [Milos]Dobrý den,výhody teflonové el.pečící mísy Remoska® Teflon® jsou: Potraviny lze připravovat bez použití oleje nebo tuku,při přípravě masa nepodléváme vodou a při pečení koláčů se mísa nemusí vymazávat ani vysypávat moukou. Nevýhodou el.pečící mísy Remoska® je, že se musí dávat pozor na poškození teflonové vrstvy (nepoužívat ostré předměty). El.pečící mísa Remoska® Hliník je lepší na pečení koláčů, i když se musí vymazávat a vysypávat moukou. Nevýhodou je, že při pečení masa se musí podlévat trochou oleje. Obecně lze říci, že rozdíly mezi těmito typy jsou minimální a záleží spíše na uživateli, kterému z materiálů dá přednost.

zapekaci miska

lucie
03.07.2013
Dobry den, chci se zeptat jestli muzu do remosky vlozit zapekaci misku sklenenou nebo keramickou s alobalem a neco zapect.Dekuji za odpoved.

Re: zapekaci miska

Team Remoska
04.07.2013
to [lucie]Dobrý den, zapékací misku (skleněnou, keramickou....s alobalem) můžete používat v el.pečící míse Remoska® , ale doba pečení bude o něco delší.

oprava

Jaromír Lukáš
27.05.2013
Dobrý den. Chci se zeptat zda lze zaslat k opravě víko starší remosky průměr 24cm se zřejmě přepálenou topnou spirálou. Jaká by byla přibližná cena včetně poštovného, lze uhradit dobírkou. Děkuji za odpověď.

Re: oprava

Team Remoska
28.05.2013
to [Jaromír Lukáš]Dobrý den, pokud se nejedná o typ HUT, který u nás neopravujeme, tak můžete zaslat víko el. pečící mísy Remoska® spolu s průvodním dopisem na naši adresu a my Vám jej opravíme. Cena oprav se pohybuje od 650,- do 850,- Kč včetně poštovného. Opravy lze hradit dobírkou.

remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Marie Diopanová
11.05.2013
Dobrý den! Obracím se na Vás s prosbou o radu. Zakoupila jsem si 21.4.2013 remosku Original R 1102 Teflon 2 l , jsem s ní spokojená, ale dnes jsem si při sundání a převrácení víka všimla, že uvnitř víka něco "chrastí" jako by se něco přesypávalo. Víko zatím hřeje. Je to normální nebo je to závada? Děkuji za odpověď!

Re: remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Team Remoska
13.05.2013
to [Marie Diopanová]Dobrý den, "štěrkání" víka nemá žádný vliv na funkčnost el. pečící mísy Remoska®. Tím, že se spirála vlivem tepla začne roztahovat, může dojít k "chrastění". Pokud by jste ovšem objevila, že sklo nebo šrouby jsou uvolněné a to způsobuje chrastění nebo, že víko nefunguje správně, zašlete jej na naši adresu k reklamaci.

jak je stará?

Eva
07.05.2013
Dobrý den, dostala jsem starší remosku, můžete mi prosím říct, jak je cca stará a jestli jsou naní ještě náhradní díly? Děkuji http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4377493

Re: jak je stará?

Team Remoska
07.05.2013
to [Eva] Dobrý den, tento typ el. pečící mísy Remoska® se vyráběl od roku 1986 do roku 1998. Náhradní díly, kromě držadel, máme.

remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Marie Diopanová
21.04.2013
Dobrý den! Dnes jsem si zakoupila remosku a ráda bych věděla, zda se dá mísa s teflonovým povrchem použít na elektrickém sporáku se sklokeramickou deskou - např. když bych chtěla udělat v míse cibulku a následně opéct maso ze všech stran a potom přidělat víko a nechat dělat v remosce. Mám obavy, aby se nepoškodila mísa. Nebo se musí dělat hned od začátku cibulka v remosce a sundávat víko a vypínat víko. Děkuji za odpověď.

Re: remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Team Remoska
22.04.2013
to [Marie Diopanová] Dobrý den, obecně nedoporučujeme zákazníkům používat mísu el. pečící mísy Remoska® na sporáku, protože může dojít ke zdeformování dna mísy.

dotaz na pečení

Květoslava Holmanová
17.03.2013
Dobrý den, koupila jsem si Remosku teflonovou a chtěla jsem upéci třenou olejovou buchtu. Zkoušela jsem 2x, ale vždy se mi srazila. Jak při pečení postupovat? Děkuji.

Re: dotaz na pečení

Team Remoska
18.03.2013
to [Květoslava Holmanová] Dobrý den, připravené těsto vlijeme do mísy a pečeme stanovenou dobu. Pokud se jedná o třenou olejovou buchtu, tak pečeme asi 35- 45 minut. Během pečení odstraňujeme víko jen v nejnutnějších případech! Před koncem pečení vypneme hlavní vypínač a ponecháme tzv. "dojít", víko ihned neodstraňujeme. Aby bylo pečení rovnoměrné shora i zespodu, doporučujeme po 10-20 minutách po začátku pečení pokrm shora zakrýt kolečkem (o průměru mísy) vystřiženém z alobalu.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách