Poradna

Rady a tipy

vaření-pečení

Jirka
01.11.2013
Zdravím, objednal jsem si hliníkovou Remosku na 4l a k ní ještě nízkou mísu, chci se jen zeptat, lze v Remosce uvařit třeba guláš? Předpokládám, že by na něj byla lepší hluboká mísa, ale nejasné je mi, zda při pečení - třeba tvarohového koláče (na což bych já použil tu nízkou mísu) je lepší dno vyložit pečícím papírem, nebo zda je to jedno - nechci mít vršek připálený a spodek nedopečený. Už jsem viděl trik s alobalovým kolečkem položeným na povrch. V čem jsou vlastně výhody nízké a vysoké mísy - která je lepší na co? Dá se uvařit guláš v nízké míse pro dvě osoby a v hluboké pro čtyři stejně kvalitně? A totéž i o tom koláči - je lepší péct koláč v nízké, nebo ve vysoké míse? Díky - už se na Remosku těším, snad mě vaření zase začne bavit...

Re: vaření-pečení

Team Remoska
04.11.2013
to [Jirka] Dobrý den, v el.pečící míse značky Remoska® lze uvařit i guláš, doporučujeme jej vařit v míse hluboké. Recepty a postup naleznete v našem receptáři, jsou to recepty číslo 231, 232, 233, 234 a 235. Nízké mísy obecně doporučujeme používat pro pečení pizzy, plátků masa, zapékání toustů či pečení nízkého koláče. Hluboké mísy se používají pro pečení a zapékání vyšších pokrmů jako např. zapékané brambory, rizoto, kuře... Nízký koláč můžete upéct i v nízké míse(lépe však použít hlubokou), pokud máte hliníkovou, vymažte ji a vysypte moukou nebo použijte pečící papír. Po 10-15 minutách doporučujeme zakrýt pokrm kolečkem z alobalu.

Teflonova VS Hlinikova

Milos
06.07.2013
dobry den nikde na strankach som nenasiel vysvetlenie v com je rozdiel medzi hlinikovou a teflonovou Remoskou. viete mi to v strucnosti vysvetlit? aky je v tychto dvoch modeloch rozdiel, ktory pouzit na co. zvazujem kupu a neviem sa rozhodnut ktory z tychto dvoch. Dakujem.

Re: Teflonova VS Hlinikova

Team Remoska
09.07.2013
to [Milos]Dobrý den,výhody teflonové el.pečící mísy Remoska® Teflon® jsou: Potraviny lze připravovat bez použití oleje nebo tuku,při přípravě masa nepodléváme vodou a při pečení koláčů se mísa nemusí vymazávat ani vysypávat moukou. Nevýhodou el.pečící mísy Remoska® je, že se musí dávat pozor na poškození teflonové vrstvy (nepoužívat ostré předměty). El.pečící mísa Remoska® Hliník je lepší na pečení koláčů, i když se musí vymazávat a vysypávat moukou. Nevýhodou je, že při pečení masa se musí podlévat trochou oleje. Obecně lze říci, že rozdíly mezi těmito typy jsou minimální a záleží spíše na uživateli, kterému z materiálů dá přednost.

zapekaci miska

lucie
03.07.2013
Dobry den, chci se zeptat jestli muzu do remosky vlozit zapekaci misku sklenenou nebo keramickou s alobalem a neco zapect.Dekuji za odpoved.

Re: zapekaci miska

Team Remoska
04.07.2013
to [lucie]Dobrý den, zapékací misku (skleněnou, keramickou....s alobalem) můžete používat v el.pečící míse Remoska® , ale doba pečení bude o něco delší.

remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Marie Diopanová
11.05.2013
Dobrý den! Obracím se na Vás s prosbou o radu. Zakoupila jsem si 21.4.2013 remosku Original R 1102 Teflon 2 l , jsem s ní spokojená, ale dnes jsem si při sundání a převrácení víka všimla, že uvnitř víka něco "chrastí" jako by se něco přesypávalo. Víko zatím hřeje. Je to normální nebo je to závada? Děkuji za odpověď!

Re: remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Team Remoska
13.05.2013
to [Marie Diopanová]Dobrý den, "štěrkání" víka nemá žádný vliv na funkčnost el. pečící mísy Remoska®. Tím, že se spirála vlivem tepla začne roztahovat, může dojít k "chrastění". Pokud by jste ovšem objevila, že sklo nebo šrouby jsou uvolněné a to způsobuje chrastění nebo, že víko nefunguje správně, zašlete jej na naši adresu k reklamaci.

jak je stará?

Eva
07.05.2013
Dobrý den, dostala jsem starší remosku, můžete mi prosím říct, jak je cca stará a jestli jsou naní ještě náhradní díly? Děkuji http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4377493

Re: jak je stará?

Team Remoska
07.05.2013
to [Eva] Dobrý den, tento typ el. pečící mísy Remoska® se vyráběl od roku 1986 do roku 1998. Náhradní díly, kromě držadel, máme.

remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Marie Diopanová
21.04.2013
Dobrý den! Dnes jsem si zakoupila remosku a ráda bych věděla, zda se dá mísa s teflonovým povrchem použít na elektrickém sporáku se sklokeramickou deskou - např. když bych chtěla udělat v míse cibulku a následně opéct maso ze všech stran a potom přidělat víko a nechat dělat v remosce. Mám obavy, aby se nepoškodila mísa. Nebo se musí dělat hned od začátku cibulka v remosce a sundávat víko a vypínat víko. Děkuji za odpověď.

Re: remoska Original R 1102 Teflon 2 l

Team Remoska
22.04.2013
to [Marie Diopanová] Dobrý den, obecně nedoporučujeme zákazníkům používat mísu el. pečící mísy Remoska® na sporáku, protože může dojít ke zdeformování dna mísy.

dotaz na pečení

Květoslava Holmanová
17.03.2013
Dobrý den, koupila jsem si Remosku teflonovou a chtěla jsem upéci třenou olejovou buchtu. Zkoušela jsem 2x, ale vždy se mi srazila. Jak při pečení postupovat? Děkuji.

Re: dotaz na pečení

Team Remoska
18.03.2013
to [Květoslava Holmanová] Dobrý den, připravené těsto vlijeme do mísy a pečeme stanovenou dobu. Pokud se jedná o třenou olejovou buchtu, tak pečeme asi 35- 45 minut. Během pečení odstraňujeme víko jen v nejnutnějších případech! Před koncem pečení vypneme hlavní vypínač a ponecháme tzv. "dojít", víko ihned neodstraňujeme. Aby bylo pečení rovnoměrné shora i zespodu, doporučujeme po 10-20 minutách po začátku pečení pokrm shora zakrýt kolečkem (o průměru mísy) vystřiženém z alobalu.

teplota v remosce

Alena Bencová
10.03.2013
Dobrý den,¨ remosku používám několik desítek let, mám již třetí a jsem s ní velice spokojena. Peču v ní jak moučníky, tak maso. Ale nevím, jaká je asi teplota v remosce. Ptám se proto, že potřebuji svůj oblíbený moučník vyjímečně upéct v dvojnásobném množství, což by mohl být jeden plech do trouby. Ale jakou teplotu nastavit v horkovzdušné troubě? Poraďte prosím. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den. Alena

Re: teplota v remosce

Team Remoska
11.03.2013
to [Alena Bencová]Dobrý den, teplota v el. pečící míse zn. Remoska® je 160-180ºC. Horkovzdušnou troubu můžete nastavit na tyto teploty.

dotaz

Vyčesalová
02.03.2013
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda i do této remosky http://www.esbirky.cz/detail/332342/ , kterou má moje maminka od roku 1964, lze koupit mísu s teflonovým povrchem? Maminka nedá na Remosku dopustit a o její kvalitě svědčí dlouhá desetiletí více méně nepřetržitého provozu v její domácnosti..... Děkuji za odpověď. Vyčesalová

Re: dotaz

Team Remoska
04.03.2013
to [Vyčesalová] Dobrý den, mísy, které nabízíme na našem e-shopu pasují i ke starším typům.

Remoska AL Teflon

Ivan
13.02.2013
Prosím o srovnání + a - mezi remoskou teflonovou a hliníkovou, zvláště, když cena obou je stejná. Děkuji.

Re: Remoska AL Teflon

Team Remoska
14.02.2013
to [Ivan]Dobrý den,výhody teflonové el.pečící mísy Remoska® Teflon® jsou: Potraviny lze připravovat bez použití oleje nebo tuku,při přípravě masa nepodléváme vodou a při pečení koláčů se mísa nemusí vymazávat ani vysypávat moukou. Nevýhodou el.pečící mísy Remoska® je, že se musí dávat pozor na poškození teflonové vrstvy (nepoužívat ostré předměty). El.pečící mísa Remoska® Hliník je lepší na pečení koláčů, i když se musí vymazávat a vysypávat moukou. Nevýhodou je, že při pečení masa se musí podlévat trochou oleje. Obecně lze říci, že rozdíly mezi těmito typy jsou minimální a záleží spíše na uživateli, kterému z materiálů dá přednost.

silikonové formy?

Lucie
31.01.2013
Dobrý den, chci se zeptat zda při pečení v silikonové formě stačí dát na dno remosky pečící papír?? Aby se mě ty formy nepřichytly, nemám s tím žádné zkušenosti, děkuji

Re: silikonové formy?

Team Remoska
01.02.2013
to [Lucie]Dobrý den,na dno můžete dát pečící papír, ale nic se nestane, když tam nebude. Silikonová forma se nesmí dotýkat pečícího víka.

Zadat dotaz:


Rádi Vám zodpovíme dotaz k našemu výrobku Remoska®. Vyplňte níže připravený formulář. E-mail nebude zveřejňován. Provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky.

Kontrolní kód

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách