Poradna

10. PLACIČKY ZE ŠKVARKŮ II

4 porce
60 minut

Slané pečivo vhodné k pivu a vínu

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 g škvarků
  • 80 g sádla
  • 1 žloutek
  • sůl
  • 1/16 l mléka
  • 10 g droždí

Příprava jídla

Škvarky nadrobno rozsekáme, smícháme se sádlem, žloutkem, přidáme vzešlý kvásek z vlažného mléka, droždí a špetky cukru, přidáme mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Na vále posypaném hladkou moukou vyválíme plát asi 1 cm silný, vykrájíme placičky, nožem na nich naznačíme mřížky a potřeme je rozšlehaným bílkem smíchaným se lžící mléka. Pečeme v Remosce. Obměna: Místo sádla dáme dvojnásobnou dávku škvarků a více mléka.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách