Poradna

157. KUŘECÍ ROLÁDA


Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme. Stehna na straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost. Půlku křidélek oddělíme, druhou část uvolníme od kosti. Maso opatrně odřezáváme i s kůží od kostry kuřete a dbáme, abychom neprořízli kůži. Plát masa zlehka naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a potřeme náplní. Na tu pak doprostřed položíme párek nebo klobásu. Plát masa zabalíme do rolády, obtočíme silnou nití a pečeme v remosce. Podléváme vodou a vydušenou šťávou. Náplň: Vajíčka umícháme na másle tak, aby zůstala řidší. Do vaječiny zamícháme nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku. Tutu směs rozetřeme na plát masa.

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • 1/8 másla
  • 2 lžíce hořčice
  • Náplň:
  • 8 plátků šunkového salámu
  • 1 párek nebo klobása
  • sůl
  • pepř
  • sekaná petrželka
  • 1 kapie
  • cibule
  • 2 okurky

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách