Poradna

218. VEPŘOVÝ GULÁŠ ZBOJNICKÝ


Maso nakrájíme na úzké proužky, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. V remosce rozpálíme 1 1/2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Pak je mírně podlijeme a dusíme do měkka. Na druhé polovině oleje zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a osmahneme je, pak osmahneme i na proužky nakrájené papriky zbavené jadřinců. Nakonec přidáme hrášek a na plátky nakrájená oloupaná rajčata, vše osolíme a dusíme, dokud papriky nezměknou. Zeleninu smícháme s podušeným masem, které nemá mít mnoho šťávy. Podáváme s rýží nebo noky. Obměna: Guláš můžeme posypat strouhaným parmezánem nebo čedarem a krátce zapéct. Podáváme jej potom s tousty.

Ingredience

  • 1/2 kg vepřové plece
  • 3 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 4 nepálivé papriky
  • 1 menší pálivá paprika
  • 4 - 5 větších rajčat
  • 100 g žampionů
  • 4 lžíce mladého hrášku
  • trocha škrobové moučky
  • sůl
  • worchesterová omáčka

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách