Poradna

240. HOVĚZÍ PEČENĚ NA ČESNEKU


Opláchnuté díly masa potřeme dostatečným množstvím česneku utřeného se solí a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, osmažíme ji v remosce na oleji do růžova, vložíme na ni maso a to opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme trochou teplé vody a dusíme do měkka. Během pečení maso v remosce často obracíme a poléváme je vypečenou šťávou nebo teplou vodou, aby zůstalo šťavnaté. Pokud se rozhodneme šťávu zaprášit moukou, tak měkké maso vyjmeme, do šťávy přilijeme trochu vody, dosolíme a asi 15 minut ještě vaříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory, rýží nebo s bezvaječnými těstovinami a zeleninovým salátem.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (zadního)
  • česnek
  • cibule
  • 2 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách