Poradna

261. ROŠTĚNKY NA PAPRICE SE SMETANOU


Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme a osolíme. V remosce rozehřejeme máslo, na němž roštěnky po obou stranách opečeme. Pak přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji (nesmí zhnědnout). Maso dále poprášíme paprikou, povrch obrátíme dospodu, aby se paprika spojila s máslem a ihned mírně podlijeme. Dusíme při mírném podlévání do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přilijeme do šťávy. Necháme povařit. Podáváme s knedlíky, noky nebo těstovinami a s kompoty.

Ingredience

  • 4 roštěnky, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, sůl, lžička papriky, 1/4 l kyselé smetany, 1 lžička polohrubé mouky

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách