Poradna

373. PEČENÁ DÝNĚ SE SÝREM, BYLINKAMI A ČESNEKOVÝM DRESINKEM

2 a více porcí
40 minut

Rozpis pro elektrickou pečicí mísu R21 Remoska® ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 1x menší dýně Hokaido
  • 1x menší arašídová dýně (jakákoli jiná, např máslová)
  • 200 g plísňového sýra (já jsem použil Danablu)
  • 2 polévkové lžíce z vlašských ořechů
  • Javorový sirup
  • hrubá mořská sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 čili paprička (pro vůni)
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 snítky rozmarýnu
  • Dresing:
  • zakysaná smetana 250 g
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Příprava jídla

Dýně rozkrojíme, lžící vydlabeme semínka (pouze dýni Hokaido neloupeme, ostatní ano), nakrájíme na 2 cm silné plátky a vložíme do Remosky R21 ORIGINAL. Zakápneme olejem, posypeme solí, muškátovým oříškem, vložíme čili papričku a snítky bylinek. Pečeme cca 25 minut. Těsně před dokončením pečení, (asi v poslední minutě) zakápneme javorovým sirupem. Na ještě horkou dýni nakrájíme sýr a podáváme s dresinkem ze zakysané smetany.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách