Poradna

374. CIBULOVÁ POLÉVKA SE SÝREM

2 a více porcí
50 minut

Rozpis pro elektrickou pečicí mísu R21 Remoska® ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 4 větší cibule
  • 1 litr vývaru nebo bujónu
  • 150 g másla
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • čerstvá zelená petrželka

Příprava jídla

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Do mísy vložíme máslo, vlijeme olej, zahřejeme a přidáme cibuli. Restujeme asi 20 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme bílým vínem, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, povaříme 15- 20 minut, přidáme petrželku a vypneme. Každou porci polévky posypeme strouhaným sýrem.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách