Poradna

375. ESTONSKÝ KRINGEL S JABLKY

4 a více porcí
140 minut

Rozpis pro elektrickou pečicí mísu R21 Remoska® ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 250 g hladké mouky (z toho 1 lžíci na kvásek)
  • 1 žloutek
  • 160 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 40 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 3 jablka
  • 70 g nasekaných oříšků
  • 4 plátky másla
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžičky cukru krupice

Příprava jídla

Droždí rozdrobíme v troše vlažného mléka, přidáme trochu cukru, hladkou mouku, promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, solí, vanilkovým cukrem a přidáme kvásek. Vlijeme vlažné mléko, žloutek a nakonec přidáme rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nepřichytávalo na stěny mísy. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplň. Směs z nastrouhaných jablek, nasekaných oříšků, másla a cukru podusíme na sporáku asi 10 minut. Necháme vychladnout. Po hodině vyválíme těsto na obdélníkový plát o tloušťce asi 1 centimetru. Po celé ploše rovnoměrně poklademe náplň a obdélník smotáme jako roládu. Ostrým nožem po celé délce rozřízneme na polovinu. Horní konce spojíme a upleteme cop. Mísu vymažeme máslem, přeneseme cop a v míse jej upravíme do věnce. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Věnec potřeme mírně oslazeným mlékem a pečeme 15 minut. Po této době překryjeme věnec kolečkem z alobalu a dopečeme asi 25 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách