Poradna

378. VALENTÝNSKÉ JAHODOVÉ MUFFINY LUCIE KŘÍŽKOVÉ

4 porce
45 minut

Moderátorka, modelka a Miss Lucie Křížková (Váchová) připravila recept na jahodové valentýnské muffiny z Remosky. Kromě ingrediencí budete potřebovat ještě košíčky na muffiny, případně silikonové formy. Do menší REMOSKY se jich vejde 5, větší model pojme 10 kousků.

Ingredience

  • 150g jahod
  • 280g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 85g rozpuštěného másla
  • 250g podmáslí
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Na zdobení:
  • 120g smetany ke šlehání (40%)
  • 50g moučkového cukru
  • 10 celých jahod

Příprava jídla

Remosku si vyskládáme papírovými košíčky či silikonovými formičkami. Jahody nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. Cukr s kousky jahod lehce promícháme a spojíme se směsí. V kastrůlku si rozpustíme máslo, vmícháme podmáslí a rozšlehaná vejce. V misce s moukou utvoříme důlek, vlijeme do něj tekutou hmotu a opatrně spojíme. Těsto přemístíme pomocí lžíce do papírových či silikonových košíčků, zaplníme je do 2/3. Remosku zavřeme a necháme muffiny péct 20-25 minut. Pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Po upečení necháme dortíky vychladnout. Smetanu ke šlehání s cukrem vyšleháme dotuha. Cukrářským pytlíkem se zdobícím nástavcem naneseme na jednotlivé muffiny, které následně dozdobíme jahodou.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách