Poradna

379. KACHNA NA MEDU

2 porce
110 minut

Rozpis pro elektrickou pečicí mísu R21 Remoska® ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 2 kachní čtvrtky
  • 100 g mražené zeleniny
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl
  • drcený kmín

Příprava jídla

Očištěné kachní čtvrtky osolíme, posypeme drceným kmínem a potřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a bílého vína. Připravenou kachnu uložíme na chladné místo a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Poté kachnu vložíme do mísy, přiklopíme pečícím víkem a pečeme asi 45 minut. Během pečení potíráme medovou směsí. Kachnu obrátíme a pečeme dalších 45 minut. Polovinu tuku slijeme, přisypeme mraženou zeleninu a můžeme přidat 2-3 lžíce teplé vody. Dopečeme asi 20 minut.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách