Poradna

380. JAHODOVÉ CUPCAKES S KRÉMEM

4 porce
40 minut

Také se vám sbíhají sliny? Vyzkoušejte recept na jahodové cupcakes majitelek cukrárny SweetDots.

Ingredience

  • 150 g jahod
  • 280 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 150 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 250 g podmáslí
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • Na zdobení:
  • 120 g smetany ke šlehání (40%)
  • 50 g cukru moučka
  • 10 celých jahod
  • Budete ještě potřebovat košíčky na muffiny, popřípadě silikonové formy.
  • Do elektrické pečicí mísy R21 Remoska® ORIGINAL Teflon® jich naskládáte 5-6 a do modelu R22 Remoska® GRAND Teflon® až 10.

Příprava jídla

Remosku si vyskládáme papírovými košíčky. Jahody nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a sůl. Cukr s kousky jahod lehce promícháme a spojíme se směsí. V kastrůlku si rozpustíme máslo, vmícháme podmáslí a rozšlehaná vejce. V misce s moukou uděláme důlek a spojíme s tekutou hmotou. Mícháme opatrně. Těsto nalijeme pomocí lžíce či cukrářského sáčku do papírových košíčků do 2/3. Remosku zapneme a necháme péct 20-25 minut. Zda jsou upečené, poznáme pomocí špejle. Necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání a cukr vyšleháme dotuha. Zdobícím nástavcem a pytlíkem ji naneseme na jednotlivé cupcakes a dozdobíme jahodou.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách