Poradna

383. DOMÁCÍ CHLÉB

4 porce
140 minut

Upečte si chleba v Remosce, výsledek vás překvapí. Rozpis na elektrickou pečicí mísu R21 Remoska® ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 200 g hladké mouky pšeničné
  • 200 g mouky žitné
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky kmínu
  • 1 a ½ lžíce octa
  • 3 dcl vody
  • 1 kostka kvasnic (30 g)
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 bílek na potření
  • ½ lžičky cukru na kvásek
  • TIP: Do těsta můžeme dle chuti vmíchat 150 g škvarků, 1 nakrájenou a orestovanou cibuli nebo různé druhy semínek.

Příprava jídla

Do 1 dcl vlažné vody rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Do 2 dcl vody přidáme ocet. Připravíme si mísu a vsypeme do ní mouku, přidáme kmín, sůl, solamyl a směs dobře promícháme. Poté přidáme kvásek, zalijeme vodou s octem a zpracujeme v těsto. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Poté těsto vložíme do mísy a necháme dalších 15-20 minut kynout. Potom už stačí těsto potřít rozšlehaným bílkem, posypat kmínem a semínky, ve 3 místech propíchnout špejlí a zakrýt pečícím víkem. Pečeme asi 40 minut, poté odkryjeme víko a pokud vidíme, že těsto na povrchu tmavne, překryjeme jej kolečkem z alobalu a pečeme dalších 20 minut.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách