Poradna

385. MRKVOVÝ DORT TAŤÁNY PLEVÁKOVÉ

4 a více porcí
45 minut

Táňa je další výherkyní vánoční soutěže s HAMÉ "Vyvař si Remosku" a pravidelně nám i ona posílá recepty na dobroty, připravené v elektrické pečicí míse zn. Remoska®. Táňa nám napsala: "Recept je stejný, jako ten můj, výherní, jen jsem udělala do Remosky pouze 2/3 množství z obav o propečení. Upekl se ale výborně. Pekla jsem ho cca.15 min, pak jsem jej přikryla alobalem a po 8 min zas odkryla a nechala 3 min dosušit. Fakt super nádoba!!! :-) Hezké dny přeje Táňa"

Ingredience

  • 450 g mrkve
  • 280 g hl. mouky (já dávám pouze 160g, 20g dám mletých ořechů a 100 g nahradím celozrnnou špaldovou)
  • 200 g cukru (i méně)
  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli, vanilkový extrakt, pokud máme, citronová kůra
  • Na polevu šťáva z jednoho a půl citronu + moučkový cukr

Příprava jídla

Ušleháme vejce s cukrem. Mrkev nastrouháme na jemno. Potom už jen bez šlehání vmícháme zbylé ingredience (mouku je dobré přesít - provzdušnit, nasucho smíchat s práškem, sodou a skořicí a přidat do směsi spolu s olejem. Remosku tence vymažeme olejem nebo přeškvařeným máslem, uzavřeme a pečeme. Po 10 minutách jsem zakryla vrch alobalem, a pekla 10 - 15 min. Po kontrole špejlí, jsem odstranila alobal a nechala jen lehce dosušit. Upečený korpus po chvíli vyklopíme a necháme vychladnout. Navrch je už jen poleva z citronové šťávy smíchané s moučkovým cukrem, do středně husté - tekoucí konzistence, abychom potřeli celý dort. Zdobit můžeme čímkoli, tento je zdobený pokrájenou citronovou kůrou


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách