Poradna

386. JABLEČNÝ KOLÁČ SE ZAKYSANOU SMETANOU JARMILY FROMMELOVÉ

4 porce
60 minut

Paní Jarmila také vyhrála naši elektrickou pečicí mísu zn. Remoska® ve vánoční soutěži s HAMÉ "Vyvař si Remosku". Jarmila nám napsala: "Remoska je super věc. Už si pečení v menších porcích bez ní neumím představit. Zasílám vám recept na Jablečný koláč se zkysanou smetanou." Rozpis na elektrickou pečicí mísu zn. Remoska® R21 ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 70 g másla
  • 2 vejce
  • sníh s bílků
  • 1,5 dcl mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 1 zakysaná smetana krémová
  • 2 lžíce medu
  • 3 střední jablíčka

Příprava jídla

Remosku vymažte lehce máslem. Ušlehejte tuhý sníh ze 2 bílků. Vyšlehejte 2 žloutky s cukrem a máslem a postupně přidávejte mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Jablka oloupejte, odstraňte jádra a nakrájejte je na tenčí půlměsíčky. Do zakysané smetany vmíchejte med. Do mísy Remosky nalijte půl těsta, na něj naskládejte půlměsíčky z jablek. Na jablka navrstvěte náplň ze zakysané smetany a medu a vše lehce poprašte mletou skořicí. Vše zalijte opatrně zbylým těstem. Pečte cca 50 minut. Koláč nechejte vychladnout a za pomocí talíře vyklopte z Remosky. Můžete potřít celý rozpuštěnou čokoládou.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách