Poradna

387. POVIDLOVÁ BUCHTA Z REMOSKY CUKRÁŘKY INESSY

4 a více porcí
40 minut

CUKRÁŘKA INESSA A JEJÍ VÝBORNÁ POVIDLOVÁ BUCHTA Z REMOSKY ANEB NABÍDKA OD SLAVNÉ HOKEJOVÉ 68. Cukrářka Inessa, původem z Ukrajiny, pracuje v Hotelu Selský dvůr pod taktovkou šéfkuchaře roku 2014 Patrika Bečváře, kde byli během hokejového šampionátu v roce 2015 ubytovaní členové českého reprezentačního výběru, tedy i Jaromír Jágr. Ten jí nabídl, že jí sebou vezme do Ameriky, aby vedla jeho domácí kuchyni. Inessa však dala přednost práci v českém hotelu. Rozpis pro elektrickou pečicí mísu R22 Remoska® GRAND Teflon®

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Na náplň:
  • 500 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • podle potřeby mléko
  • povidla
  • trochu rumu
  • trochu skořice

Příprava jídla

Nejprve si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do Remosky. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků navrstvíme hromádku povidel (můžeme nahradit i kousky ovoce). Pečeme asi 25 minut. Tvaroh a povidla se během pečení krásně prolnou do těsta.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách