Poradna

390. MEDOVNÍK Z REMOSKY TAŤÁNY PLEVÁKOVÉ

4 a více porcí
140 minut

Táňa vyhrála naši el. pečicí mísu zn. Remoska® v soutěži s HAMÉ s.r.o. "Vyvař si Remosku" a nemůže si ji vynachválit. Napsala nám: "Opět jsem byla úspěšná - s medovníkem! Suprové pečení, žádné vykrajování, hned máme vytvarováno, a frčí to, jedno kolo za druhým se peče jak po másle Nemůžu si Remosku vynachválit!" Připraveno v elektrické pečicí míse zn. Remoska® R21 ORIGINAL Teflon®

Ingredience

  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 Hera
  • 3 lžíce tmavého medu
  • 1 lžička sody
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 220 g hl. mouky
  • Ingredience na krém:
  • 1 plechovka zkaramelizovaného slazeného mléka (slazené Tatra, mléko vaříme 2 hodiny pozvolna v plechovce ponořené ve vodě), 1/4 másla
  • 1 kelímek Mascarpone

Příprava jídla

V páře (nad vodní lázní), rozpustíme Heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku. Do zhnědnutí mícháme v hladké těsto. Pomyslně rozdělíme na 7dílů, odhadneme dle střední vel. naběračky. Poslední díl nemusí být celý, máme jej na posypku. Lehce vymažeme, já přepuštěným máslem, Remosku a rozetřeme těsto až do krajů. Pečeme zpočátku asi 8 - 10 min. Když je Remoska vyhřátá jde to rychleji. Jednotlivá kola hravě překlopením Remosky vyklepneme, tu poté vytřeme papírovou utěrkou, abychom odstranili drobečky, vymázneme a opět rozetřeme těsto. Upečené necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do mléka, postupně vmícháváme Mascarpone. Jednotlivá kola mažeme krémem a lepíme na sebe 6 ks. Poté pomažeme okraje dortu, počítáme s trochou krému i na závěrečné namazání celého medovníku. Jedno upečené kolo rozstrouháme, přidáme mleté ořechy, já přidávám i perník na strouhání, promícháme a nasypeme na vál. Pokud se nám zdá krém řídký, necháme slepený dort zatuhnout. Jinak jej uchopíme dlaněmi za středy a obalujeme strany v rozdrobené posypce. Poté umístíme na tác, pomažeme krémem vrchní díl a posypeme tak, že dort nakláníme do stran, sypeme a sklepáváme. Je hotovo. Jen slinu na tuto laskominu si musíte nechat zajít, nejlépe dva dny! Aby se medovník rozležel.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách