Poradna

392. MOKRÝ KOLÁČ S TVAROHEM A DROBENKOU LADY KOVÁŘOVÉ

4 a více porcí
60 minut

Rozpis na koláč o průměru cca 27 cm. Při pečení v elektrické pečicí míse zn. Remoska® použijte model R22 Remoska® GRAND na 4 a více porcí.

Ingredience

  • 1 koláč o průměru cca 27 cm
  • Drobenka:
  • 100 g másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Tvarohový krém:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 dcl mléka
  • cukr dle chutí, přibližně 3 - 4 lžíce
  • Čerstvé ovoce: jahody, maliny, borůvky, rybíz....

Příprava jídla

Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty. Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti. Na dno dortové formy, nebo Remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v Remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. Podávejte vychlazený.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách