Poradna

393. KUŘE S ŘAPÍKATÝM CELEREM A OMAČKOU Z JABLEK A CIDERU LADY KOVÁŘOVÉ

4 porce
90 minut

Netradiční kombinace - chuť masa s ovocem.

Ingredience

  • 4 porce kuřete
  • 6 stonků řapíkatého celeru
  • 1 jablko, ideálně kyselejší odrůda, například Granny Smith
  • 1 lahev 330ml Appel Cider, doporučuji použít verzi Dry
  • sůl, pepř
  • čerstvý nebo sušený tymián dle chuti
  • sušené brusinky (nejsou nutností)

Příprava jídla

Jablko oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na menší kostky. Z řapíkatého celeru odstraňte vnější vlákna a nakrájejte pěticentimetrové kousky. Do remoskové mísy dejte kousky jablek a celeru a na ně položte porce kuřete. Lehce osolte a opepřete, přidejte tymián a zalijte cca 1,5 dcl cideru. Pečte podle velikostí porcí kuřete do měkka. Přibližně 20 minut před koncem pečení kuře se zeleninou promíchejte a přilijte zbývající cider a pokud chcete, můžete přidat sušené brusinky. Kůže kuřete díky cukru v cideru krásně zezlátne. Jablka a celer lehce promíchejte. Protože byla jablka oloupaná a nakrájená na malé kousky, tak se pečením rozpadnou a omáčku zahustí. Omáčku dle chuti dosolte. Podávejte s opékanými, nebo šťouchanými brambory. Pokud vaříte pro děti a obáváte se alkoholu v cideru, tak jej nahraďte kvalitním jablečným moštem


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách