Poradna

396. STROUHANÝ MAKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

4 a více porcí
cca 80 minut

Skvělý koláč k nedělnímu posezení s přáteli Recept pro model R22 GRAND

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 ks žloutky
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 150 g másly
  • 50 g moučkového cukru
  • 1/2 bal. prášeku do pečiva
  • podle chuti citronová kůra
  • Maková náplň:
  • 200 g mletého máku
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 bal.vanilkového cukru
  • 150 ml mléka
  • 2 ks bílky
  • Tvarohová náplň:
  • 500 g tvarohu
  • 3 lžíce dětské krupice
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 ks bílky
  • Dále budeme potřebovat:
  • 4 lžíce marmelády

Příprava jídla

Polohrubou i hladkou mouku prosejeme přes jemné síto do misky, přidáme žloutky, měkké máslo, zakysanou smetanu, cukr, prášek do pečiva a nastrouhanou citronovou kůru. Vše spolu důkladně zpracujeme do kuličky. Kuličku rozdělíme na 2 části v poměru 2:1. Větší kuličku dáme do chladničky a menší do mrazničky. Dno i stěny Remosky vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme lehce máslem. Nyní si připravíme obě náplně. Maková náplň: Mák, cukr, vanilkový cukr zalijeme horkým mlékem a promícháme. Vyšleháme tuhý sníh ze 2 bílků a opatrně jej vmícháme do makové náplně. Tvarohová náplň: Bílky vyšleháme na tuhý sníh a opatrně vmícháme tvaroh, dětskou krupici a cukr. Větší část těsta na pracovní desce rozválíme na velikost Remosky a opatrně těsto přendáme na dno i na boky Remosky a rukama ho mírně utlačíme. Potřeme jej džemem. Na těsto navrstvíme makovou náplň a následně tvarohovou. Vše uhladíme a na tvarohovou náplň nastrouháme těsto, které jsme si umístili do mrazáku. Pečeme v Remosce cca 40-50 minut. Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem. Rozpis pro model R22 GRAND


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách