Poradna

402. PIVNÍ ROHLÍKY Z REMOSKY


Upečte si vynikající pivní rohlíky v remosce :-)

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 350 g hladké mouky
  • 340 ml piva
  • 40 g rozpuštěného sádla
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 7 g instantního sušeného droždí

Příprava jídla

Všechny ingredience smícháme a necháme vykynout přikryté v plastové nádobě. Po půl hodině překládáme (překládání těsta: těsto se natáhne a překládá přes sebe - zleva doprava, ze shora dolů, zprava doleva, zespoda nahoru. Takto postupujeme několikrát dokola). Celková doba kynutí při pokojové teplotě cca 1,5 až 2 hodiny. Po té rozdělíme těsto na válu na 24 stejných kousků o váze cca 40 g (pokud pečeme v troubě, potom rozdělíme těsto na 12 stejných kousků o váze cca 80 g). Na pomoučeném vále necháme takto rozdělené těsto v bocháncích ještě 10 minut odpočívat. Z těsta vytvarujeme pomocí válečku trojúhelník a srolujeme jej do tvaru rohlíku. Oběma rukama utáhneme rohlík proválením do délky (rohlíky roztáhneme). Naskládáme je na pečící papír, přikryjeme igelitovým sáčkem a necháme opět nakynout. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem popř. použijeme mák nebo různé semínka a rohlíky vložíme do remosky. Remosku zapneme a pečeme cca 20 minut. Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladit – pokud je nesníme ještě horké :-).


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách