Poradna

403. SLANINOVO SÝROVÉ HOUSTIČKY


Houstičky jsou opravdu výtečné a návykové ;-)

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1,5 dcl oleje
  • lžička soli
  • 2,5 dcl mléka
  • kostka droždí
  • lžička cukru
  • Na dokončení:
  • 200 g anglické slaniny
  • 150 g tvrdého sýru
  • hrubozrnná sůl
  • kmín
  • rozšlehané vejce

Příprava jídla

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu mouky, vše lehce zamícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké těsto. Těsto posypeme moukou a necháme vykynout cca 1 hodinu. Vykynuté těsto si rozdělíme na 10 dílů a každý díl si dále rozdělíme na 3 části (houstičky jsou zapleteny ze 3 válečků). Z každého dílku si vyválíme stejně dlouhé válečky. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky, které přiložíme na jednotlivé válečky. Zapleteme houstičky vždy ze 3 válečků. Houstičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem (příp. mákem), posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a necháme ještě cca 10 minut kynout. Pečeme v předehřáté remosce dozlatova (opět upozorňujeme, že remoska s nepřilnavou povrchovou úpravou zn. Teflon® se nepředehřívá bez potravin - doporučujeme do mísy nalít vodu a po nahřátí remosky vodu z mísy vylít, mísu vytřít do sucha).


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách