Poradna

404. TVAROHOVÁ ŠTOLA


Doporučení - štolu si upečte nejen o Vánocích :-) a těsto si zadělejte rovnou na dvě várky :-)

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g plnotučného tvarohu z vaničky
  • 75 g rozpuštěné Hery
  • 75 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • Kandované ovoce, rozinky namočené v rumu, brusinky, vlašské ořechy, mandle … prostě vše, co máte rádi

Příprava jídla

Vše smícháme dohromady, vytvoříme z těsta kouli tu a necháme 20 minut odpočinout. Potom těsto vyválíme, přeložíme na třetiny do tvaru štoly. Remosku si nahřejeme – u remosky s teflonovým povrchem připomínáme, že ji nenahříváme nikdy BEZ potravin. (Do mísy remosky vlijeme vodu a remosku nahříváme spolu s vodou, vodu po nahřátí vylijeme a vytřeme). Štolu přeneseme na pečící papír a vložíme ji do předehřáté remosky. Štolu potřeme rozpuštěným máslem a pečeme cca 40 minut. Během pečení 3 x potřeme štolu rozpuštěným máslem. Štolu po upečení opět potřeme rozpuštěným máslem a důkladně ji posypeme moučkovým cukrem. Pečeno v remosce GRAND 4 l Pokud vlastníte remosku ORIGINAL 2 l, pak doporučujeme těsto rozdělit na 2 poloviny a v remosce postupně upéci dvě malé štoly.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách