Poradna

44. JABLEČNÝ SVÍTEK

2 a více porcí
50 minut

Jablečný svitek

Ingredience

  • 1/4 l mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 rohlíky
  • 4 středně velká jablka
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • citronová kůra

Příprava jídla

V mléce rozšleháme vejce, cukr a olej. Rohlíky nakrájíme na kostky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky, na plátky nebo je na hrubo nastrouháme. Do mísy dáme nakrájené rohlíky, připravená jablka a prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme skořici, nastrouhanou citronovou kůru a připravené mléko. Vše promícháme a vzniklé těsto poté rozetřeme do vymazané remoskové mísy. Pečeme asi 35 minut, pak Remosku vypneme a sejmeme víko. Dřevěnou lopatičkou hotový svítek rozdělíme na díly. Podáváme horký, posypaný cukrem se skořicí, můžeme jej doplnit kompotovaným ovocem, vanilkovou omáčkou, ozdobit šlehačkou apod. Lze jej konzumovat i za studena.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách