Poradna

5. SLANÉ PEČIVO

4 a více porcí
50 minut

Slané pečivo, vhodné jako pohoštění k pivu či vínu.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce mléka
  • sůl,
  • 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • strouhaný sýr na posypání
  • 1 vejce na potření
  • mletá paprika
  • kmín na poprášení

Příprava jídla

Z prosáté mouky, kypřicího prášku do pečiva, rozměklého nebo nastrouhaného másla, žloutku, mléka a soli vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu uležet. Pak z něj na vále rozválíme plát asi 1/2 cm silný, který radýlkem rozkrájíme na různé tvary. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, strouhaným sýrem a poprášíme mletou paprikou.Pečeme v Remosce.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách