Poradna

53. MERUŇKOVÁ BUBLANINA


Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme vodu, mouku, nastrouhanou citronovou kůru, kypřicí prášek do pečiva a bramborovou moučku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme ve vymazané a moukou vysypané hliníkové remoskové mísy (teflonovou mísu pouze vytřeme máslem nebo olejem), na ně pak naklademe pokrájené meruňky. Pečeme asi 15 minut.

Ingredience

  • 4 vejce, 8 lžíc teplé vody, 200 g práškového cukru, 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, trocha citronové kůry, 3/4 balíčku kypřicího prášku do pečiva, meruňky - uvedené množství stačí na 2 bublaniny

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách