Poradna

53. MERUŇKOVÁ BUBLANINA


Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme vodu, mouku, nastrouhanou citronovou kůru, kypřicí prášek do pečiva a bramborovou moučku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme ve vymazané a moukou vysypané hliníkové remoskové mísy (teflonovou mísu pouze vytřeme máslem nebo olejem), na ně pak naklademe pokrájené meruňky. Pečeme asi 15 minut.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 8 lžíc teplé vody
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g bramborové moučky
  • trocha citronové kůry
  • 3/4 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • meruňky
  • uvedené množství stačí na 2 bublaniny

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách