Poradna

84. ZAPÉKANÉ BRAMBORY S UZENINOU


Brambory uvaříme ve slupce, necháme je chvíli vychladnout, očistíme je a pokrájíme na kolečka. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme pokrájené uzené maso a opražíme. Do vymazané remoskové mísy ukládáme střídavě vrstvy brambor a uzeného masa. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, okořeníme mletým pepřem, přikryjeme víkem remosky a zapékáme asi 30 minut. Podle chuti můžeme pokapat kyselou smetanou.

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 1 cibule
  • 40 g tuku
  • 250 g uvařeného uzeného masa
  • sůl
  • 2 vejce
  • mletý pepř

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách