Poradna

84. ZAPÉKANÉ BRAMBORY S UZENINOU


Brambory uvaříme ve slupce, necháme je chvíli vychladnout, očistíme je a pokrájíme na kolečka. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme pokrájené uzené maso a opražíme. Do vymazané remoskové mísy ukládáme střídavě vrstvy brambor a uzeného masa. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, okořeníme mletým pepřem, přikryjeme víkem remosky a zapékáme asi 30 minut. Podle chuti můžeme pokapat kyselou smetanou. Obměna: Místo uzeniny můžeme použít rybu, např. lososa.

Ingredience

  • 400 g brambor, 1 cibule, 40 g tuku, 250 g uvařeného uzeného masa, sůl, 2 vejce, mletý pepř

Příprava jídla


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách