Poradna

9. PLACIČKY ZE ŠKVARKŮ I

4 porce
60 minut

Slané pečivo podáváme k pivu a vínu

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g škvarků
  • 2 žloutky
  • 1/16 l bílého vína
  • 1/16 l smetany
  • 20 g droždí
  • sůl
  • kmín

Příprava jídla

Ve vlažném mléce nebo smetaně necháme vzejít kvásek z droždí. Škvarky rozsekáme (na masovém mlýnku by byly příliš jemné), smícháme je s moukou, osolíme, přidáme vzešlý kvásek s ¨rozšlehanými žloutky a víno. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je 1/4 hodiny kynout. Pak je třikrát vyválíme a složíme jako obálku, po čtvrté je rozválíme na plát asi 1 cm silný a malým vykrajovátkem vykrájíme placičky. Nožem na nich naznačíme mřížky a dáme je kynout. Před pečením je potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem a dáme péct do Remosky.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách