Poradna

Lahodná bábovka plněná mascarpone


Lahodná bábovka plněná mascarpone

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml rozehřátého másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • kůra z 1 pomeranče
  • meruňkový džem
  • krém mascarpone
  • Na těsto:
  • 4 vajíčka
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 karamelový cukr (nemusí být)
  • Na ozdobu:
  • physalis
  • kondenzované slazené mléko
  • nastrouhaná pomerančová kůra

Příprava jídla

Vajíčka si rozklepněte a opatrně oddělte bílky a žloutky. Žloutky prošlehejte s cukrem a vytvořte tak pěnu. Z bílků ušlehejte sníh. Do žloutkové směsi pomalu přidávejte vlažnou vodu a neustále míchejte. Přidejte také rozpuštěné máslo, mouku s kypřicím práškem a pomerančovou kůrou. Celou směs pořádně promíchejte a na závěr opatrně zapracujte i sníh z bílků. Pečicí mísu potřete plátkem másla či několika kapkami oleje. Do středu pečicí mísy si připravte středový kužel, který také nejprve potřete máslem a moukou, zabráníte tak lepení těsta. Kolem tohoto kuželu nalijte připravenou směs, přiložte víko a pečte zhruba 35 minut. NÁŠ TIP: Asi po 15minutách od zahájení pečení přiložte na povrch bábovky uvnitř pečící mísy kolečko z alobalu. Upečené těsto nechte vychladnout a následně ho podélně rozřízněte na poloviny nebo na třetiny. Každou vrstvu potřete meruňkovou marmeládou a krémem mascarpone. Krém se vám bude nejlépe nanášet pomocí ozdobné špičky. Rozkrájené těsto opět navrstvěte na sebe a vrchní patro ozdobte podle své fantazie. Skvěle vám poslouží třeba ovoce physalis s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Zbytek krému mascarpone (asi 350 g) vyšlehejte se 150 ml slazeného mléka a nechte v ledničce ztuhnout. Tímto skvělým krémem ozdobte bábovku před podáváním.


Podobné recepty

Přihlaste se k našemu zpravodaji

A buďte jako první informováni o novinkách